Τίτλοι τέλους για το οικονομικό θαύμα της Κίνας! Και τώρα..τί;

Το αδιέξοδο του οικονομικού μοντέλου της Κίνας και η καθυστερημένη αναγνώριση της κρίσης. Τα διλήμματα της κινεζικής ηγεσίας. Οι φόβοι για επαναπατρισμό κεφαλαίων και ο πληθωρισμός. Οι αλλαγές στις παγκόσμιες ισορροπίες.

Γράφει ο George Friedman
euro2day.gr

Ο μετασχηματισμός της κινεζικής οικονομίας, τον οποίο το Stratfor έχει προβλέψει και είχε αναλύσει εδώ και χρόνια, προσελκύει τώρα το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Πολλοί έχουν θέσει το ερώτημα πότε θα έρθει η Κίνα αντιμέτωπη με μια οικονομική κρίση και εμείς έχουμε απαντήσει ότι η στιγμή αυτή έχει έρθει εδώ και καιρό – θέση που δεν είναι ευρέως αναγνωρισμένη εκτός Κίνας, και ειδικά στις ΗΠΑ. Mια κρίση μπορεί να υφίσταται προτού αναγνωριστεί. H παραδοχή ότι η κρίση είναι υπαρκτή είναι σημαντική στιγμή, γιατί τότε είναι που οι περισσότεροι αρχίζουν να αλλάζουν τη στάση τους. Το ερώτημα που μας απασχολούσε ήταν πότε η κινεζική οικονομική κρίση θα γίνει κοινά αποδεκτό γεγονός, αλλάζοντας τις ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Tην περασμένη εβδομάδα η κρίση ανακοινώθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Tην αρχή έκανε ο αρθρογράφος των New York Times και νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman, δημοσιεύοντας ένα κομμάτι με τίτλο "Σύγκρουση στο Σινικό Τείχος".

"Τα σημάδια είναι πλέον ξεκάθαρα", γράφει ο P. Krugman. "Η Κίνα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Δεν πρόκειται για κάποιο ανεπαίσθητο πισωγύρισμα, αλλά για κάτι πιο θεμελιώδες. Ολόκληρο το μοντέλο παραγωγής της χώρας, το οικονομικό σύστημα που οδήγησε σε τρεις δεκαετίες απίστευτης ανάπτυξης, έφθασε στα όριά του. Μπορεί να πει κανείς ότι το κινεζικό μοντέλο αναμένεται να χτυπήσει στο Σινικό Τείχος και το μόνο ερώτημα που απομένει είναι πόσο μεγάλη θα είναι η σύγκρουση".

Λίγες μέρες αργότερα, ο Ben Levisohn έγραψε ένα άρθρο στο Barrons με τίτλο "Σημάδια καπνού από την Κίνα".

Στην κλασική ταινία καταστροφής «Ο πύργος της κολάσεως» oι πρωταγωνιστές αγνοούν μια φωτιά σε μια αποθήκη γιατί θεωρούν ότι είναι υπό έλεγχο. Κάνουν το ίδιο λάθος οι επενδυτές με την Κίνα;" διερωτάται στο άρθρο ο B. Levisohn, και απαντά: "Σε αντίθεση με πριν από τρεις μήνες, όταν οι επενδυτές έβαζαν μεγάλα στοιχήματα ότι η ηγεσία της Κίνας θα ρίξει χρήμα στην οικονομία για να τονώσει την ανάπτυξη, οι αγορές φαίνεται να έχουν αποδεχτεί το γεγονός ότι η ασθενική ανάπτυξη για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι η νέα πραγματικότητα".

Εν τω μεταξύ, η Goldman Sachs – όπου τον Νοέμβριο του 2001 ο Jim O'Neill επινόησε τον όρο BRICs και προέβλεψε ότι η Κίνα μπορεί να περάσει ως οικονομία τις ΗΠΑ μέχρι το 2028 – έκοψε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της χώρας στο 7,4%.

Oι Νew York Times, το Barrons και η Goldman Sachs αποτελούν ένα βαρόμετρο για την κοινή γνώμη.

Ως εκ τούτου, όταν και οι τρεις ανακοινώνουν σχεδόν ταυτόχρονα ότι η οικονομική κατάσταση στην Κίνα είναι από απογοητευτική ως και στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αλλάζουν τον τρόπο που σκέφτεται η κοινή γνώμη για την Κίνα.

H συζήτηση μετατοπίζεται πλέον από τις προβλέψεις για το πόσο γρήγορα η χώρα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ στον προβληματισμό για το μέγεθος των συνεπειών από ένα κινεζικό κραχ.

Η αμφισβήτηση της Κίνας

Η ξαφνική σύμπλευση του Stratfor με τη συμβατική σοφία όσον αφορά την Κίνα φαίνεται, πρέπει να ομολογήσω, κάπως περίεργη. Έχοντας σημειώσει πρώτοι πριν από χρόνια τις αντιφάσεις στην ανάπτυξη της Κίνας, όταν οι περισσότεροι την αντιμετώπιζαν ως το θαύμα που δεν έγινε ποτέ η Ιαπωνία, και έχοντας δεχθεί επικρίσεις ότι δεν καταλαβαίνουμε τις αλλαγές στην παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων, είναι ανακουφιστικό να βλέπουμε τώρα πως δεν είμαστε μόνοι.

Τα τελευταία δύο χρόνια αυξήθηκε ο αριθμός όσων αμφισβητούν την Κίνα. Αλλά τους τελευταίους μήνες υπήρξε μια αλλαγή. Περάσαμε από την αντίληψη πως δεν υπάρχει κάτι που οι Κινέζοι δεν μπορούν να λύσουν στη συνειδητοποίηση ότι η Κίνα βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Η αλήθεια είναι πως βρίσκεται σε αδιέξοδο εδώ και καιρό. Ένας παράγοντας που έκρυβε την εξασθένισή της είναι τα "κινέζικα στατιστικά", τα οποία σύμφωνα με τον Krugman είναι τα πλέον αναξιόπιστα. Η Κίνα είναι μια τεράστια χώρα σε έκταση και πληθυσμό. Η συγκέντρωση πληροφοριών για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται θα ήταν πολύ δύσκολο εγχείρημα, ακόμα και αν η χώρα είχε την πρόθεση να το πραγματοποιήσει.

Αντίθετα, η Κίνα καταλαβαίνει ότι στη Δύση υπάρχει πάντα η πεποίθηση ότι τα στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης έχουν τουλάχιστον μια ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα. Ως εκ τούτου, το Πεκίνο χρησιμοποιεί τα στοιχεία για να διαμορφώσει αντιλήψεις μέσα και έξω από την ίδια για την πορεία της.

Οι Κινέζοι ανακοινώνουν τα στοιχεία για το ετήσιο ΑΕΠ την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου (και τα αναθεωρούν μόνο τον επόμενο χρόνο). Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα πώς τα πήγαν την προηγούμενη χρονιά, και δεν το γνωρίζουν. Αλλά γνωρίζουν τι θέλουν να πιστεύει ο κόσμος για την κινεζική ανάπτυξη και ο κόσμος τους πιστεύει, και κάπως έτσι φτιάχτηκαν οι φανταστικές ιστορίες για την οικονομική ανάπτυξη.

Η Κίνα είχε όντως μια φανταστική περίοδο ανάπτυξης. Τα τελευταία 30 χρόνια ήταν εντυπωσιακά, αν και πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι Κινέζοι ξεκίνησαν από ένα πολύ χαμηλό σημείο λόγω των πολιτικών της περιόδου του Μάο. Στην αρχή η επίτευξη ανάπτυξης ήταν εύκολη.

Ήταν δύσκολο για την Κίνα να τα πάει χειρότερα. Αλλά ένα είναι σίγουρο: η οικονομία της εκτινάχτηκε. Παρ' όλα αυτά, αν υπολογιστεί η οικονομική απόδοση με βάση την κατανάλωση, η Κίνα σύμφωνα με τον P. Krugman είναι ελάχιστα πιο πάνω από την Ιαπωνία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα στατιστικά στοιχεία για το ΑΕΠ δεν ήταν τα πιο αξιόπιστα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι βρίσκεται πίσω από την Ιαπωνία, χωρίς ωστόσο να είμαστε βέβαιοι.

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η οικονομία της αναπτύχθηκε εντυπωσιακά τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά κι ότι έχει σταματήσει να αναπτύσσεται με την ίδια ταχύτητα.

Η εκτίναξη του κινεζικού ΑΕΠ βασίστηκε σε ένα πολύ απλό δεδομένο: Οι μισθοί των Κινέζων ήταν πολύ χαμηλότεροι από τους μισθούς στη Δύση και ως εκ τούτου οι Κινέζοι ήταν σε θέση να παράγουν μια σειρά προϊόντα με μικρότερο κόστος από ό,τι στη Δύση. Οι Κινέζοι έφτιαξαν τις επιχειρήσεις τους βασιζόμενοι στο πλεονέκτημα αυτό και οι δυτικές εταιρείες έχτισαν εργοστάσια στην Κίνα για να εκμεταλλευτούν τη διαφορά στο μισθολογικό κόστος. Από τη στιγμή που εξαιτίας των χαμηλών μισθών οι Κινέζοι εργάτες δεν ήταν σε θέση να αγοράσουν πολλά από τα αγαθά που παρήγαν, η Κίνα βάσισε την ανάπτυξή της στις εξαγωγές.

Για να συνεχιστεί το μοντέλο αυτό, θα έπρεπε να διατηρεί τη διαφορά στους μισθούς επ' άπειρον. Αλλά η Κίνα είχε και μια άλλη βασική πολιτική: το Πεκίνο φοβόταν την ανεργία και τις κοινωνικές επιπτώσεις που απορρέουν από αυτήν. Αυτός ήταν ένας λογικός φόβος, αλλά ερχόταν σε αντίθεση με τη βασική πηγή ισχύος της, το πλεονέκτημα στο μισθολογικό κόστος.

Επειδή οι Κινέζοι φοβόντουσαν την ανεργία, η πολιτική τους, όπως εκφραζόταν από τις πολιτικές για τον τραπεζικό δανεισμό, έδινε μεγάλη σημασία στην αποφυγή της ανεργίας μέσα από τη στήριξη επιχειρήσεων που δεν ήταν βιώσιμες. Επιπλέον, η Κίνα χρησιμοποίησε τον τραπεζικό δανεισμό για να χτίσει τεράστιες υποδομές και εμπορικά κτίρια και κατοικίες.

Με τον καιρό, η πολιτική αυτή έκανε την οικονομία της αναποτελεσματική. Χωρίς υφέσεις, προκύπτουν δυσλειτουργίες. Η ανάπτυξη της οικονομίας είναι εφικτή, αλλά όχι και η ανάπτυξη της κερδοφορίας. Στο τέλος, η οικονομία θα παρασυρθεί προς τα κάτω από την ίδια της την αναποτελεσματικότητα.

Ανεργία εναντίον πληθωρισμού

Η αναποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων οδηγεί σε αύξηση του κόστους παραγωγής και αυτό ενισχύει τον πληθωρισμό. Όταν παραχωρούνται δάνεια για τη στήριξη αναποτελεσματικών επιχειρήσεων, ο πληθωρισμός αυξάνεται ακόμα περισσότερο.

Η αύξηση της αναποτελεσματικότητας συνοδεύεται από την αύξηση της προσφοράς χρήματος που προκαλείται από τον επιθετικό δανεισμό. Καθώς αυτό κράτησε πολλά χρόνια, τα προβλήματα της κινεζικής οικονομίας έχουν γίνει τεράστια.

Το δεύτερο στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το μέγεθος της φτώχειας στην Κίνα, όπου 900 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα περίπου στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Γουατεμάλας, της Γεωργίας, της Ινδονησίας ή της Μογκολίας ($3.000 – $3.500), ενώ περίπου 500 εκατομμύρια εξ αυτών έχουν κατά κεφαλήν εισόδημα περίπου στο ίδιο επίπεδο με την Ινδία, τη Νικαράγουα, την Γκάνα, το Ουζμπεκιστάν ή τη Νιγηρία ($1.500 – $1.700).

Το συνολικό κατά κεφαλήν εισόδημα της Κίνας βρίσκεται περίπου στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Δομινικανής Δημοκρατίας, της Σερβίας, της Ταϊλάνδης ή της Τζαμάικας. Είναι αδύνατον να τονωθεί μια οικονομία όπου περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε συνθήκες βαθιάς φτώχειας.

Η οικονομική τόνωση έχει αποτελέσματα μόνο όταν τα προϊόντα μπορούν να πουληθούν σε καταναλωτές.

Αλλά η συντριπτική πλειονότητα των Κινέζων δεν έχει την οικονομική άνεση να αγοράσει τα προϊόντα που παράγονται στην Κίνα και ως εκ τούτου η τόνωση δεν θα αυξήσει την κατανάλωση σε αυτά.

Επιπλέον, μια τόνωση της ζήτησης που θα επέτρεπε σε αναποτελεσματικά εργοστάσια να πουλούν τα προϊόντα τους δεν είναι απλώς πληθωριστική, είναι αυτοκτονική.

Συνεπώς οι Κινέζοι έχουν παγιδευτεί. Αν συνεχίσουν τον επιθετικό δανεισμό σε αποτυχημένες επιχειρήσεις, θα έχουν πληθωρισμό. Το κόστος θα αυξηθεί και οι εξαγωγές της χώρας θα γίνουν λιγότερο ανταγωνιστικές, την ώρα που υποχωρούν και λόγω της ύφεσης στην Ευρώπη και της αδυναμίας στις ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, αν αφήσουν επιχειρήσεις να καταρρεύσουν θα έχουν ανεργία, ένα τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα.

Οι Κινέζοι έχουν προσπαθήσει να αντιμετωπίσουν μια κατάρρευση στον δανεισμό με τη ρύθμιση του "άτυπου" δανεισμού και τη χαλάρωση των περιορισμών στην παροχή πίστωσης, μέσα από την απελευθέρωση ορισμένων κατηγοριών τραπεζικών επιτοκίων και την αύξηση του δανεισμού σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και οι δύο πολιτικές είναι προβληματικές.

Οι Κινέζοι έχουν διατηρήσει μια στρατηγική να βασίζονται στις εξαγωγές χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τον οικονομικό κύκλο στη Δύση, και αυτό σημαίνει ότι θα ανακύψουν περιοδικές και ουσιαστικές μειώσεις στη ζήτηση. Τα κινεζικά εργοστάσια είναι προσανατολισμένα στη Δύση. Όταν η ζήτηση στη Δύση περιορίζεται, το αποτέλεσμα είναι το χάος που βλέπετε τώρα.

Η κινεζική οικονομία θα μπορούσε να αναπτύσσεται με ρυθμό 7,4%, αλλά αμφιβάλλω αν το πραγματικό νούμερο πλησιάζει το επίπεδο αυτό. Κάποιες εκτιμήσεις τοποθετούν την ανάπτυξη πιο κοντά στο 5%. Ανεξάρτητα από την ανάπτυξη, η δυνατότητα διατήρησης των περιθωρίων κέρδους σπάνια εξετάζεται.

Η παραγωγή και η πώληση στο κόστος ή κάτω από αυτό θα τονώσει το ΑΕΠ, αλλά υπονομεύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτό συνέβη στην Ιαπωνία στις αρχές του 1990. Και αυτό αρχίζει να γίνεται τώρα στην Κίνα.

Οι Κινέζοι μπορούν να αποτρέψουν την κατάρρευση που βίωσε η ανατολική Ασία το 1997. Το νόμισμα δεν είναι μετατρέψιμο, οπότε δεν μπορεί να υπάρξει μαζική φυγή από αυτό. Συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο στην οικονομία. Παραμένουν κομμουνιστές, άλλωστε.

Όμως δεν μπορούν να αποφύγουν τις συνέπειες της οικονομικής τους πραγματικότητας και όσο πιο μακριά μεταθέτουν τη μέρα της κρίσης τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ανακάμψουν από αυτήν. Την έχουν ήδη αναβάλει πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Θα την ανέβαλλαν κι άλλο αν μπορούσαν να στηρίξουν αποτυχημένες επιχειρήσεις με δάνεια. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό για πολύ ακόμα, αν δεν θέλουν να έχουν το τέλος που είχε το σοβιετικό μοντέλο.

Οι Κινέζοι δεν το θέλουν αυτό, από την άλλη όμως θέλουν μια θαυματουργή επίλυση του προβλήματός τους. Δεν υπάρχουν λύσεις που δεν θα προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα, οπότε βάζουν στην άκρη τη μέρα της κρίσης και οδηγούνται σταδιακά προς την πτώση.

Η μεταμόρφωση της Κίνας

Οι Κινέζοι δεν πρόκειται να οδηγηθούν σε μια πλήρη οικονομική κατάρρευση, όπως δεν οδηγήθηκαν ούτε οι Ιάπωνες ούτε και οι Νοτιοκορεάτες. Αυτό που θα συμβεί είναι ότι η Κίνα θα συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο από ό,τι στο παρελθόν.

Χωρίς εύκολες λύσεις, οι Κινέζοι θα επικεντρωθούν στον περιορισμό των κοινωνικών και των πολιτικών αντιδράσεων, μέσα από την παροχή προνομίων σε πολιτικά σημαντικές ομάδες και τη χρήση του μηχανισμού ασφαλείας για την καταπίεση των εξεγέρσεων.

Η κινεζική οικονομική απόδοση θα υποβαθμιστεί, αλλά η κρίση θα αποφευχθεί και τα πολιτικά συμφέροντα θα προστατευτούν. Από τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ποτέ δεν επωφελήθηκε από την έκρηξη της ανάπτυξης, υπάρχει μια τεράστια δύναμη που νιώθει περιθωριοποιημένη και αδικημένη από συγκεκριμένες ελίτ. Αυτή δεν είναι καθόλου κακή βάση για το Κουμουνιστικό Κόμμα.

Το κλειδί είναι να γίνει κατανοητό ότι αν η Κίνα δεν καταφέρει να λύσει τα προβλήματά της χωρίς πολιτικές συνέπειες θα προσπαθήσει να επιμηκύνει την οικονομική πτώση. Η Ιαπωνία είχε μια χαμένη δεκαετία μόνο στο μυαλό των δυτικών επενδυτών, οι οποίοι δίνουν μεγαλύτερη αξία στην ανάπτυξη του ΑΕΠ από ό,τι σε άλλα κριτήρια για την επιτυχία, όπως το κατά κεφαλήν εισόδημα και η πλήρης απασχόληση. Η Κίνα είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσει μια παρατεταμένη περίοδο υπερβολικής εσωστρέφειας και χαμηλής οικονομικής απόδοσης. Είναι δύσκολο έργο η επανάληψη της προηγούμενης 30ετίας.

Ο προφανής οικονομικός αντίκτυπος στον υπόλοιπο κόσμο θα πλήξει τα βιομηχανικά αγαθά, όπως τα σιδηρομεταλλεύματα. Οι υπερβολικές προσδοκίες για την κινεζική ανάπτυξη δεν θα εκπληρωθούν και κατ' επέκταση δεν θα επιβεβαιωθούν ούτε οι προσδοκίες για τις τιμές των εμπορευμάτων.

Από τη στιγμή που η εξασθένηση της κινεζικής οικονομίας έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιο καιρό, η υπαναχώρηση των τιμών έχει ήδη αρχίσει.

Η Αυστραλία συγκεκριμένα έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την κατάσταση στην Κίνα, όπως είχε επηρεαστεί και από αυτήν της Ιαπωνίας μια γενιά πριν.

Οι Κινέζοι φυσικά διατηρούν ένα μεγάλο ποσό χρημάτων σε αμερικάνικα ομόλογα και σε άλλες αγορές. Αντίθετα με τους φόβους που επικρατούν, τα χρήματα αυτά δεν θα αποσυρθούν. Το πρόβλημα της Κίνας δεν είναι η έλλειψη κεφαλαίου και o επαναπατρισμός των χρημάτων αυτών απλώς θα αυξήσει τον πληθωρισμό. Άλλωστε, αν οι Κινέζοι είχαν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν καλύτερα τα χρήματα αυτά, δεν θα τα επένδυαν ποτέ στις ΗΠΑ. Η εκροή χρημάτων από την Κίνα ήταν ένα σύμπτωμα της ασθένειας. Χωρίς μια υποδομή για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Κίνα, η κυβέρνηση και τα ιδιωτικά ταμεία στράφηκαν στο εξωτερικό. Το Πεκίνο προσπάθησε να περιορίσει την αποσταθεροποίηση στη χώρα, ενώ τα ιδιωτικά κινεζικά ταμεία έψαχναν για έναν παράδεισο να προστατευτούν από την καταιγίδα που έβλεπαν να έρχεται.

Αντί για τον επαναπατρισμό πόρων, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αποτελούν τον στόχο μεγάλων εισροών ρευστότητας από την Κίνα. Σε έναν κόσμο όπου η Ευρώπη ακόμα παραπαίει, μόνο οι ΗΠΑ είναι ασφαλείς και αρκετά μεγάλες για να ικανοποιήσουν την κινεζική όρεξη για ασφάλεια. Ακριβώς όπως οι ιαπωνικές επενδύσεις το 1990 αποτελούσαν φυγή κεφαλαίων παρά υγιή επενδυτική όρεξη, έτσι και η συμπεριφορά που έχουμε δει από τους Κινέζους επενδυτές τα τελευταία χρόνια αφορά τη φυγή κεφαλαίου: χρήματα που ψάχνουν για ασφαλείς παραδείσους ανεξάρτητα από τις αποδόσεις. Τα χρήματα αυτά έχουν στηρίξει τις αμερικάνικες αγορές. Και δεν πρόκειται να φύγουν, αντίθετα θα έρθουν ακόμα περισσότερα.

Η υποβάθμιση του ρόλου

Η μεγάλη μετατόπιση στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα είναι η υποβάθμιση του ρόλου της Κίνας στην περιοχή. Η δυνατότητά της να επιδείξει στρατιωτική ισχύ στην Ασία έχει υπερεκτιμηθεί. Η γεωγραφική της θέση περιορίζει τη στρατιωτική δύναμη που μπορεί να προβάλει στην Ευρασία, εγχείρημα που ξεπερνά τις δυνατότητές της. Η ναυτική της δύναμη παραμένει περιορισμένη σε σχέση με αυτήν των ΗΠΑ.

Κατά συνέπεια, η ιδέα ότι θα αντισταθμίσει τα εσωτερικά οικονομικά προβλήματα με πραγματική (και όχι ρητορική) στρατιωτική δράση φαίνεται απίθανη. Η Κίνα έχει ένα σημαντικό εσωτερικό πρόβλημα ασφάλειας, που θα απορροφήσει τις δυνάμεις του στρατού, ο οποίος παραμένει εγχώρια δύναμη ασφαλείας, σε δράσεις περιορισμένης εμβέλειας και σημασίας. Κατά τη γνώμη μας, η πιο σημαντική αλλαγή θα είναι η σταδιακή ανάδυση της Ιαπωνίας ως κυρίαρχης οικονομικής και πολιτικής δύναμης στην ανατολική Ασία.

Η Κίνα θα συνεχίσει να είναι μεγάλη δύναμη και θα συνεχίσει να έχει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία. Η αντιμετώπιση προβλημάτων δεν σημαίνει και πλήρη αφανισμό. Η χώρα πάντα θα υπάρχει. Ωστόσο, δεν θα είναι το διεθνές κέντρο της υψηλής ανάπτυξης και των χαμηλών μισθών. Όπως και η Ιαπωνία πριν από αυτή θα διαδραματίσει έναν διαφορετικό ρόλο.

Στο παγκόσμιο σύστημα υπάρχουν πάντα χώρες με υψηλή ανάπτυξη και χαμηλούς μισθούς, γιατί οι καταναλωτές των ανεπτυγμένων βιομηχανικών δυνάμεων θέλουν να απορροφούν αγαθά που έχουν παραχθεί με χαμηλούς μισθούς. Το να γίνει κάποιο κράτος ο προμηθευτής αυτών των αγαθών είναι μια μεγάλη ευκαιρία και ενόχληση για τις χώρες αυτές.

Καμία χώρα από μόνη της δεν μπορεί να αντικαταστήσει την Κίνα, αλλά η Κίνα θα αντικατασταθεί.

Το επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι να βρεθούν οι διάδοχοί της.


0 σχόλια :

Η ανεργία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την οικογένεια

Αισίως φτάσαμε τα 2.000.000 ανέργους μέσα σε επτά χρόνια ύφεσης και τρία μνημονίου με τις προβλέψεις για το 2014 να είναι εφιαλτικές.
freepen.gr

Εν τω μεταξύ με τους μισθούς να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση θυμίζοντας περισσότερο κάτι από φιλοδώρημα, κανένας δε θα έχει λόγο να αναζητήσει εργασία. Και πνιγμένος να είναι στα χρέη, ποιος ο λόγος να ψάχνει δουλειά για € 300,00 λείποντας από το πρωί ως το βράδυ;

Όμως το ζήτημα της ανεργίας είναι κάτι παραπάνω από οικονομικό. “Η ανεργία διαλύει οικογένειες” μου είχε πει ένας συνάδερφος πριν από αρκετά χρόνια στο δρομολόγιο της επιστροφής με τον ηλεκτρικό.

Αν αυτό ίσχυε τότε, πόσο μάλλον σήμερα.

Σπίτια που βρίσκονται στον αέρα με δάνεια, υποχρεώσεις που τρέχουν, πράγματα που γίνονταν και δε γίνονται. Τα οικονομικά προβλήματα δημιουργούν τρομακτική πίεση στις οικογένειες.

Εν τω μεταξύ οι δυσκολίες οδηγούν σε περικοπές και αυτές στην έλλειψη ανάσας.

Πόσοι φέτος ΔΕ θα πάνε διακοπές; Και πόσοι είναι αυτοί που ΔΕΝ πήγαν ούτε πέρυσι, ούτε πρόπερσι; Πόσοι ΔΕΝ πάνε έξω ούτε για ένα παγωτό ή μια πορτοκαλάδα;

Πόσοι δηλαδή πια ΔΕΝ ξεσκάνε, ΔΕΝ αναπνέουν και ΔΕΝ κερδίζουν χρόνο;

Η γκρίνια εξαπλώνεται και καταλαμβάνει τα νοικοκυριά. Εντάσεις, καυγάδες και άνθρωποι που απλά δεν αντέχουν άλλο και είναι έτοιμοι να τα βροντήξουν να σηκωθούν να φύγουν. Άνθρωποι που πνίγονται.

Πολλοί υποστηρίζουν πως ένας από τους λόγους που δεν έχουν σπάσει ακόμη τα τσιμέντα, είναι η ελληνική οικογένεια όπου ο ένας συνδράμει τον άλλο.

Όμως τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν.

Σε λίγο θα είναι πολλές οι κάποτε αστικές οικογένειες που δε θα έχουν ούτε έναν εργαζόμενο στο σπίτι ή που η σύνταξη του παππού και της γιαγιάς απλά δε θα φτάνει να σώζει ή να εξωραΐζει την κατάσταση.

Και τότε, όταν διαλυθεί η οικογένεια, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την κοινωνία…



0 σχόλια :

Σταδιακή απελευθέρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας!

Την σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας φαίνεται πως σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας! Μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας των 200.000 ευρώ από 1/1/2014! Δύο στα δέκα δάνεια δεν εξυπηρετούνται!

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται να κατεβάσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 το όριο, κάτω από το οποίο απαγορεύεται σήμερα στις τράπεζες να βγάλουν στο σφυρί τα ακίνητα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η ομπρέλα προστασίας για τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια θα καλύπτει μικρότερης αντικειμενικής αξίας ακίνητα, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει αποφασιστεί από ποιο όριο και κάτω.

Την πρόθεση της κυβέρνησης επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, λέγοντας ότι επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 και ότι για τον λόγο αυτόν αναζητείται η εύρεση μιας δίκαιης λύσης και για τις δύο πλευρές, δανειολήπτες και τράπεζες.

Εξήγησε ωστόσο ότι κυρίαρχο ρόλο θα έχουν αν ο δανειολήπτης είναι άνεργος ή πολύτεκνος, πόσα χρόνια το ακίνητο προστατεύεται από την υπάρχουσα νομοθεσία και η αντικειμενική του αξία.

Διαφορετική, για παράδειγμα, αντιμετώπιση θα έχει κάποιος με ακίνητο αντικειμενικής αξίας 150.000 ευρώ, που προστατεύεται από πλειστηριασμό από το 2008 μέχρι σήμερα, και διαφορετική κάποιος με ακίνητο αξίας μόλις 60.000 ευρώ που μπήκε σε καθεστώς προστασίας το 2013. 

Προς την κατεύθυνση άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πιέζει επιτακτικά και η τρόικα που, ενώ συναίνεσε στην επέκταση της απαγόρευσης και για το 2013, εκτιμάται ότι θα επιμείνει στην άρση της, έστω και μερική, από το 2014 και μετά.

Πάντως κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και ότι η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (Τώωωρα ηρεμήσαμε!)

Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ακινήτων που έχουν "παγώσει" ποικίλλουν: άλλοι μιλούν για περίπου 200 χιλιάδες ακίνητα, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 2 στα 10 δάνεια δεν εξυπηρετούνται.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόθεση της κυβέρνησης για μερική άρση του καθεστώτος προστασίας των πλειστηριασμών θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη.


Πηγή

0 σχόλια :

Nόμος των Νεοτούρκων, το "Βαρλίκι", είναι το χαράτσι των Βενιζέλου-Τρόικας!

Κι όμως! Νόμο της Τουρκίας των Νεότουρκων, που χρησιμοποιήθηκε το 1942 για την εξόντωση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, εφαρμόζουν σήμερα τρόικα και ελληνικές κυβερνήσεις στα πλαίσια του μνημονίου!

Ο νόμος των Νεότουρκων τότε λεγόταν «βαρλίκι». Ο νόμος σήμερα τρόικας-Βενιζέλου-Στουρνάρα λέγεται χαράτσι ή φόρος ακίνητης περιουσίας.

Ακούγεται απίστευτο αλλά τρόικα και ελληνικές κυβερνήσεις ξέθαψαν νόμο των Τούρκων Οθωμανών για να μας επιβάλλουν τα χαράτσια που πληρώνουμε τουλάχιστον μέχρι το 2016.

Η άθλια αυτή ιστορία που αποκαλύπτουμε σήμερα, άρχισε το 1942 όταν η Τουρκία ξεκίνησε μία λυσσαλέα επιδρομή εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και των περιουσιών τους, με άμεσο στόχο να τους αναγκάσουν να φύγουν από την Πόλη.

Ο νόμος που εφάρμοσαν για να αρπάξουν τις ελληνικές ιδιοκτησίες και τις επιχειρήσεις των Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών λεγόταν «βαρλίκ βεργκισί» που σημαίνει στη μετάφρασή του «φόρος ακίνητης περιουσίας»!!!

Εάν εμείς αντιγράφουμε τους Τούρκους στο βαρλίκι, εκείνοι είχαν εμπνευστεί το νόμο τους από τα μέτρα που είχε πάρει η ναζιστική Γερμανία για τη δήμευση των περιουσιών των Εβραίων και την εξόντωσή τους.

Όπως έλεγαν τότε οι Νεότουρκοι, το βαρλίκι είχε στόχο αύξησης των εσόδων του κράτους για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων στην εθνική τους οικονομία. Ακριβώς δηλαδή ό,τι λένε και σήμερα στην Ελλάδα για τους στόχους που καλύπτει το χαράτσι. 

Το βαρλίκι έπρεπε να καταβάλλει ο κάθε φορολογούμενος σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κρατικών οικονομικών υπηρεσιών της Τουρκίας, οι οποίες όμως μόνιμα υπερεκτιμούσαν τις περιουσίες των μειονοτήτων και κυρίως της ελληνικής. Όπως τονίζει ο Τούρκος καθηγητής Αϊχάν Ακτάρ, συγγραφέας του βιβλίου «Το ημερολόγιο του Γιώργου Χατζηδημητριάδη», οι Τούρκοι βιάζονταν να δέσουν με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια τις μειονότητες για την επιβολή των φόρων μέσα από το βαρλίκι και έστελναν σε τάγματα καταναγκαστικής εργασίας όσους δεν μπορούσαν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι της τουρκικής κυβέρνησης και όσους δεν είχαν ακίνητα να τους τα πάρουν. 

Λίγο πριν πεθάνει ο καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νεοκλής Σαρρής, που είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής, μου είχε πει στην τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση: 

"Είναι αδίστακτοι οι τροϊκανοί. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν εφαρμόσουν ακόμα και το βαρλίκι. Μόνο που τώρα Έλληνες θα εξοντώνουν Έλληνες".


Ήταν μία προφητική δήλωση του αείμνηστου Σαρρή, που επιβεβαιώθηκε με τον πιο δραματικό τρόπο τα τελευταία δύο χρόνια.




0 σχόλια :

Η Τζούλια ...γραμματόσημο;;;

Με ένα πολύ στοιχειοθετημένο ρεπορτάζ, ο Νικόλας Λεοντόπουλος, μας έκανε γνωστό πως μέσα στο επόμενο διάστημα, η Ελλάδα, αυτή εν πάση περιπτώσει που δεν στέλνει μόνο mail αλλά και γράμματα με το ταχυδρομείο, θα σαλιώνει τον ...Νίκο Αλιάγα!

Ο γνωστός παρουσιαστής, με απόφαση του ...Δ.Σ των ΕΛΤΑ(!) γίνεται γραμματόσημο μαζί με μερικούς ακόμη εν ζωή Έλληνες, ως διακεκριμένη προσωπικότητα.

Να ξεκαθαρίσω από την αρχή πως ο Νίκος Αλιάγας μου είναι πολύ συμπαθής και τον θεωρώ έναν πολύ καλό επαγγελματία. Έχω πειστεί και για την αγάπη που έχει για την Ελλάδα, αλλά και για την αγάπη που του έχουν οι άλλοι. Είναι προφανές πως ακόμη και αν ο ίδιος έχει κινήσει κάποια νήματα προκειμένου να γίνει γραμματόσημο, δεν μπορεί κανένας να του αποδώσει ευθύνη, ούτε για τις φιλοδοξίες του, ούτε για το τι πιστεύει για τον εαυτό του. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο Νίκος Αλιάγας.

Το πρόβλημα μάλλον είναι με αυτούς που θέλουν σώνει και καλά, να γλύψουν τον Αλιάγα. Να ικανοποιήσουν μια φαντασίωση, ή ένα αξιακό σύστημα, που δεν είναι απαραίτητα και της κοινωνίας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στους κυρίους και τις κυρίες του ΔΣ των ΕΛΤΑ,που θέλοντας ίσως να επιδείξουν τον κοσμοπολιτισμό τους και να εξασφαλίσουν τις δημόσιες σχέσεις τους, γλύφουν εκεί που άλλοι ενδεχομένως φτύνουν. Το γραμματόσημο δηλαδή με τον Αλιάγα και μερικούς ακόμη εν ζωή που χαρακτηρίζονται ως «διακεκριμένες προσωπικότητες».

Σύμφωνα με τον κανονισμό έκδοσης γραμματοσήμων, γραμματόσημα που απεικονίζουν μορφές, πρέπει να εκδίδονται μετά το θάνατο των εικονιζόμενων. Μοναδική εξαίρεση, την οποία πλήρωσαν τα ΕΛΤΑ, ήταν οι Ολυμπιονίκες. Όταν κάποιοι από αυτούς αποδείχθηκαν ντοπαρισμένοι, τα Ταχυδρομεία έπρεπε να αποσύρουν τα γραμματόσημα γιατί είχαν εκτεθεί.

Τα τιμώμενα πρόσωπα για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να είναι εν ζωή. Αν ως το θάνατό τους αποδειχθεί πως δεν αξίζουν καμία τιμή, τότε το σάλιο δεν θα χρησιμοποιηθεί για τα γραμματόσημα, αλλά για τους εμπνευστές της τιμής. Σκεφθείτε με τη λογική που εκδίδονται σήμερα γραμματόσημα με τον Αλιάγα, να είχαν εκδοθεί με τον Τσοχατζόπουλο, ή με τον Λαυρεντιάδη ως διακεκριμένο έλληνα επιχειρηματία.

Το ατόπημα όμως των ΕΛΤΑ δεν αφορά τους κινδύνους που υπάρχουν να διαψευσθεί η επιλογή τους στο μέλλον, αλλά τα ίδια τα κριτήρια «σημαντικότητας».

Όπως σημειώνουν, η τιμή αυτή «απονέμεται σε όσους ξεχώρισαν στον τομέα της επικοινωνίας για την ανεκτίμητη προσφορά τους στη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού και στη διάχυση (διάδοση) των Ελληνικών ιδεών, αξιών και πνεύματος σ´ολόκληρο τον κόσμο». Η πρώτη απορία είναι για όποιον συνέταξε τα κριτήρια, ποιές είναι αλήθεια οι “ελληνικές ιδέες” και πώς πιστοποιείται αυτή η “ελληνικότητα”; Η δεύτερη είναι γιατί ο Νίκος Αλιάγας είχε ανεκτίμητη προσφορά στον τομέα των αξιών σε ολόκληρο τον κόσμο;

Η ελληνική κοινωνία μέσα από το life style αντικατέστησε σταδιακά τους σημαντικούς με τους αναγνωρίσιμους. Έμαθε πως η αναγνώριση που παρέχει η τηλεόραση, η φωτογράφιση, η ανακύκλωση ακόμη και των ηρώων του ελληνικού βλαχόλυγουντ, είναι η ουσία. Είναι το σημαντικό που πρέπει να διεκδικήσει. Να που τα ΕΛΤΑ, δείχνουν επίσημα και θεσμικά, να κάνουν αυτή τη μετάλλαξη της «σημαντικότητας», κριτήριο έκδοσης γραμματοσήμων. Αναγνωρίσιμοι έλληνες, παίρνουν το ρόλο των σημαντικών.

Στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν χιλιάδες γνωστοί και άγνωστοι Έλληνες που προάγουν τον πολιτισμό, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες που ο πολιτισμός θεωρείται σχεδόν ποινικό αδίκημα. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν σημαντικές προσωπικότητες που προάγουν το πνεύμα και τις αξίες αλλά δεν βγαίνουν στην τηλεόραση. Και είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση, αποδεκτό να τιμηθούν.

Ο Νίκος Αλιάγας είναι ένα αναγνωρίσιμο άτομο, που αγαπά τη χώρα του και ίσως την διαφημίζει. Δεν είναι αγγελιοφόρος ούτε ιδεών, ούτε πνεύματος. Στο παρελθόν έχουν εκδοθεί σειρές γραμματοσήμων με τον Καζαντζίδη, τον Τσιτσάνη, το Ζαμπέτα και πολλούς άλλους. Ήταν μια σειρά με ανθρώπους του τραγουδιού που τιμήθηκαν ως τέτοιοι. Ούτε ως πνευματικοί άνθρωποι, ούτε ως φάροι αξιών.

Την ίδια τιμή με τον Αλιάγα θα έχουν ακόμη κάποιοι επιχειρηματίες, που με βάση τις αποφάσεις του ΔΣ των ΕΛΤΑ είναι άξιοι τιμής έκδοσης γραμματοσήμου. Δεν ξέρω αν ο Πρόεδρος της DOW, μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες χημικές βιομηχανίες που βαρύνεται ακόμη και με εγκλήματα, είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση ένας Έλληνας που του αξίζει τιμή που του κάνουν τα ΕΛΤΑ.

Θεωρώ πως οι αποφάσεις του ΔΣ των ΕΛΤΑ για την έκδοση γραμματοσήμων με «διακεκριμένες προσωπικότητες» αυτού του τύπου, προέκυψαν από την επιπολαιότητα κάποιων και την προσπάθειά τους να κάνουν σύγχρονες δημόσιες σχέσεις. Προκειμένου να γλείψουν κάποιους, θα βάλουν όλη την Ελλάδα να τους ...γλείφει υπό την μορφή γραμματοσήμου!

Σε μια χώρα που ελάχιστοι ξέρουν πως ο γιατρός Παπανικολάου, είναι υπεύθυνος για τη σωτηρία εκατομμυρίων γυναικών μέσα από το «τεστ Παπ», αλλά όλοι ξέρουν τη Τζούλια, τα κριτήρια για την έκδοση γραμματοσήμων πρέπει να προάγουν την σημαντικότητα. Όχι τη Τζούλια.



0 σχόλια :

O..."Λουδοβίκος" της Ελλάδας, έφαγε... πόρτα απο ΗΠΑ!

Έφαγε… πόρτα από τους Αμερικανούς ο "Λουδοβίκος" της Ελλάδας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγ. Βενιζέλος. Απάντησαν με έναν στρατιωτικό όρο στο αίτημα να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του στις ΗΠΑ και να βρίσκεται ενώπιον της συνάντησης του με τον Μπάρακ Ομπάμα : «Δεν προβλέπεται»! Και...ξερός ο Μπένυ!

Ο Βενιζέλος γνωρίζει από στρατιωτική ορολογία, αφού θήτευσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το... «δεν προβλέπεται» ενέχει μήνυμα απαξιωτικό! Άλλωστε, οι Αμερικανοί ούτε όταν ήταν επικεφαλής του Πενταγώνου τον δέχθηκαν στην Ουάσιγκτον. Ευελπιστεί μήπως πάει ως υπουργός Εξωτερικών. Αν προλάβει…

Όταν ορίσθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, οι οποίοι αναμένεται να συζητήσουν για την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα, αλλά και την έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, είχε λεχθεί πώς ίσως τον συνοδεύσει στην Ουάσιγκτον και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νόμιζαν πώς να περάσεις την πύλη του Λευκού Οίκου και να συναντηθείς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι κάτι σαν να συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου και να δίδεται από τον πρωθυπουργό ο λόγος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Το είδαμε και αυτό στο πρώτο υπουργικό της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ε, σίγουρα δεν είναι έτσι. Οι Αμερικανοί απάντησαν σε αυτούς που τόλμησαν από το Μέγαρο Μαξίμου να θέσουν θέμα επίσκεψης και του κ. Βενιζέλου πώς το προεδρικό πρωτόκολλο δεν εξετάζει συγκυβερνήσεις και άρα δεν δέχεται… παρατρεχάμενους!

Έχασε λοιπόν την ευκαιρία να μπει στο κάδρο της φωτογραφίας ο κ. Βενιζέλος.

Το ταξίδι του κ. Σαμαρά έχει προγραμματισθεί για τις 8 Αυγούστου και ένα μέρος της προετοιμασίας έχει γίνει αφενός με την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Το ζήτημα της οικονομίας θα είναι το πιο σημαντικό. Μάλιστα φέρεται να έχει προγραμματισθεί και συνάντηση του πρωθυπουργού με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη Νέα Υόρκη, μετά τις νέες δηλώσεις της «προχωρήστε τις μεταρρυθμίσεις, προχωρήστε τις απολύσεις, αλλιώς λεφτά γιόκ».

Αφετέρου με το εν εξελίξει ταξίδι του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος συναντήθηκε χθες τη νύχτα ώρα Ελλάδας με τον αμερικανό ομόλογο του Τσακ Χέιγκελ επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών. Οι Αμερικανοί χρειάζονται τις ελληνικές βάσεις, πέραν της Σούδας, σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία (αν και δεν φαίνεται πώς κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει επι του παρόντος), όπως έγινε και στη Λιβύη.

Ο Βενιζέλος, όσον αφορά στο θέμα ΗΠΑ, ηττήθηκε και από τον κ. Αβραμόπουλο. Έθεσε βέτο να ταξιδεύει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά και ο ίδιος που μπορεί δεν θα ταξιδέψει με το Gulfstream!

Με αυτά ασχολούνται στην κυβέρνηση, τις φωτογραφίες δηλαδή, όταν οι Έλληνες πεινάνε από τα εξοντωτικά μέτρα που τους επιβάλλουν Σαμαράς και Βενιζέλος κατ’ εντολή της τρόικας.




Πηγή



0 σχόλια :

Θρίλερ κατασκοπείας σε Χίο και Σάμο! Συσκέψεις σε ΕΥΠ και Μαξίμου χτές το βράδυ!

Συσκέψεις στην ΕΥΠ, σε στρατιωτικές υπηρεσίες και στο Μαξίμου παράλληλα με τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, ενώ ξανάνοιξε ο φάκελος του Μοχάμεντ «με τα χίλια πρόσωπα» που είχε εμπλακεί στις υποθέσεις εμπρησμών στην Κέρκυρα! Τουρκική προβοκάτσια με ανυπολόγιστες συνέπειες!

Φόβοι για εκτεταμένη προβοκάτσια από ξένα κέντρα εκφράζονται από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στη Σάμο και τη Χίο. Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθησαν δύο Τούρκοι που δήλωσαν Σύροι και κατηγορούνται για εμπρησμό. Στη δεύτερη, το πράγμα είναι πιο σύνθετο αφού υπάρχουν ενδείξεις για προετοιμασία τρομοκρατικού κτυπήματος!

Συσκέψεις στο ελληνικό Πεντάγωνο αλλά και στον ουρανοξύστη της Κατεχάκη με τη συμμετοχή επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΥΠ πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα και το βράδυ. Ο εντοπισμός του φουσκωτού με τους αντιαρματικούς όλμους, τις τέσσερις χειροβομβίδες, τα πιστόλια, τις σφαίρες και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και η σύλληψη δύο Ελλήνων και δύο Τούρκων στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών προκαλούν πολλούς προβληματισμούς.

Οι αξιωματικοί είναι ιδιαίτερα φειδωλοί και δεν προβαίνουν σε δηλώσεις ή σε διαρροές. Ωστόσο, το θέμα φαίνεται πως παίρνει μεγαλύτερη διάσταση αφού πριν από τέσσερις ημέρες η τουρκική εφημερίδα “Zaman” (Καιροί) δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο «τρομοκράτες που τους έδωσε άσυλο η Ελλάδα μπορεί να επιτεθούν σε τουρκικά και αμερικανικά συμφέροντα!...».

Η ανάλυση των πληροφοριών

Σύμφωνα με αξιωματικούς που έχουν πολυετή εμπειρία στις ψυχολογικές επιχειρήσεις και την ανάλυση πληροφοριών, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι χρησιμοποίησαν τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ (σ.σ. τους οποίους έχει επικαλεστεί κατά καιρούς και ο πρωθυπουργός της γείτονος κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν) ότι δήθεν στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Λαύριο εκπαιδεύονται μέλη του επαναστατικού κόμματος απελευθέρωσης (DHKP/C), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτή τη φορά μάλιστα οι εκφραστές του τουρκικού πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου επεχείρησαν να εμπλέξουν τη χώρα μας εμμέσως στους αναθεωρητικούς σχεδιασμούς τους περί τη Συρία. Οι σεναριογράφοι της «Ζαμάν» ισχυρίσθηκαν ότι «δεν λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα ώστε οι ύποπτοι να εκδοθούν στην Τουρκία και πως λόγω της διεθνούς πίεσης απελαύνονται στη Συρία, όπου προετοιμάζουν σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας με στόχους σε μεγάλες τουρκικές πόλεις».

Οι αξιωματικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει σχεδιαστεί όλη η επιχείρηση μεταφοράς οπλισμού από την Ελλάδα στην Τουρκία από στελέχη που κινούνται στη σκιά του τουρκικού παρακράτους, ώστε στην κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία η χώρα μας είναι ευάλωτη να κατηγορηθεί και για υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων. Αυτός είναι ένας παλιός αντικειμενικός σκοπός της ΜΙΤ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να πρόκειται για πρόσωπα που συνδέθηκαν και ενήργησαν με την πολιτική κάλυψη πολιτικών, όπως ήταν ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της γείτονος Μεχμέτ Αγάρ, επί των ημερών του οποίου Τούρκοι πράκτορες πήραν πλαστά έγγραφα προκειμένου να υλοποιήσουν σχεδιασμούς του αποκαλούμενου «κράτους – συμμορία». Η εμπλοκή του κ. Αγάρ αποκαλύφθηκε στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Σουσουρλούκ, όπου σκοτώθηκε ο υπερεθνικιστής πράκτορας και δολοφόνος Αμπντουλλάχ Τσαντλή.

Ο Τσαντλή έφερε μαζί του ένα διαβατήριο και μια άδεια οπλοφορίας που είχε υπογράψει ο κ. Αγάρ ενώ επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον κ. Σεντάκ Μπουτζάκ, βουλευτή του δεξιού κόμματος «Ορθού Δρόμου» (DYT) από το οποίο προερχόταν και ο φυλακισμένος σήμερα πρώην υπουργός Εξωτερικών. Αυτά συνέβησαν το 1996 αλλά πτυχές αυτών των υποθέσεων φώτισε ο πρώην πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κ. Μεσούτ Γιλμάζ πρόσφατα.

Ο φάκελος «Μοχάμεντ»

Σύμφωνα με αποκαλύψεις που είχε κάνει τότε ο κ. Γιλμάζ, Τούρκοι πράκτορες ενέχονταν σε καταδρομικές επιχειρήσεις εναντίον υποτιθέμενου στρατοπέδου εκπαιδεύσεων Κούρδων μαχητών στη Λαμία αλλά και σε βομβιστικές ενέργειες στην Κρήτη και τη Ρόδο. Στις συσκέψεις που έγιναν απόψε στην ΕΥΠ εξετάστηκαν οι φάκελοι και τα απόρρητα στοιχεία, τα οποία διαθέτουν οι ελληνικές υπηρεσίες. Δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα με τις εφόδους που κάνει η Αντιτρομοκρατική έχουν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός παρακολούθησης συγκεκριμένων προσώπων στη Θράκη και στη Ρόδο.

Οι πηγές μας δεν διέψευσαν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των «τρομοκρατών» με το φουσκωτό που συνελήφθησαν μεταξύ Χίου και Οινουσσών με τους δήθεν μετανάστες που επεχείρησαν να βάλουν φωτιά στη Σάμο. Εξετάζεται μάλιστα η πιθανότητα να σχετίζεται ο ένας απ’ αυτούς που συνελήφθησαν με στέλεχος της τουρκικής διεύθυνσης Ανορθοδόξου Πολέμου (OHD) που είχε εμπλακεί σε υποθέσεις εμπρησμών στην Ελλάδα.

Με επιφύλαξη αναφέρουμε ότι πρόκειται για τον παλιό γνώριμο των Αρχών της χώρας μας, τον κ. Αμπού Κατέρ Μοχάμεντ που είχε συλληφθεί στην Χερσόνησο Ηρακλείου το καλοκαίρι του 1998 αφού επιδόθηκε σε ομοφυλοφιλικό όργιο με Γερμανούς τουρίστες τους οποίους νάρκωσε και λήστεψε. Όταν συνελήφθη ο άνθρωπος αυτός αποκαλύφθηκε ότι κυκλοφορούσε με «χίλια πρόσωπα» δήλωνε Κούρδος αλλά ήταν Τούρκος ενώ εμφανιζόταν σαν Σουηδός.

Στα προσωπικά του αντικείμενα βρέθηκε η χαρτογράφηση σημείων στην Κέρκυρα τα οποία είχε φωτογραφήσει κιόλας και κάηκαν, συμπτωματικώς, κατά τη διάρκεια που βρισκόταν εκείνος στο νησί. Τότε το θέμα είχε πάρει διαστάσεις ύστερα από διαρροή στον Τύπου αλλά για άγνωστο λόγο, από τα γραφεία του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη και του τότε υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Παπανδρέου είχε απαιτηθεί να διενεργηθεί ΕΔΕ επειδή έμαθαν το θέμα οι δημοσιογράφοι. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ήταν τότε ο αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, γνωστός από την υπόθεση με τον Σορίν Ματέι. Τελικά αφού πλήρωσε εγγύηση ο κ. Μοχάμεντ εξαφανίστηκε κάπου στην Τουρκία απ’ όπου προφανώς και εκπαίδευσε τους διαδόχους του.

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ και του Στρατού ψάχνουν τη λεπτομέρεια στην οποία θα συνδέσουν τα ευρήματα της υπόθεσης. Δεν είναι τυχαίο ότι έφθασαν, σύμφωνα με εξαιρετικώς αξιόπιστη πηγή, να ζητήσουν ακόμα και φωτογραφίες από την επίσκεψη της Τουρκάλας πρώην πρωθυπουργού κ. Τανσού Τσιλέρ στην Κάλυμνο. 

«Καμμιά φορά οι φωτογραφίες των παπαράτσι είναι οι καλύτεροι μάρτυρες όσων παρακολουθούν ή ακολουθούν κάποιον επίσημο», λένε…


0 σχόλια :

ΕΚΤΑΚΤΟ! Γενική Επιστράτευση των Κούρδων της Συρίας εναντίον των μαχητών της Τζιχάντ!

Η κυριότερη κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία κάλεσε την Τρίτη για γενική επιστράτευση κατά των ομάδων τζιχαντιστών μετά τη δολοφονία ενός Κούρδου ηγέτη στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου πολύ σκληρές μάχες διεξάγονται μεταξύ των δύο πλευρών εδώ και δύο εβδομάδες.

Ηλεκτρονική εφημερίδα L’Orient le Jour/
Απόδοση: Ινφογνώμων Πολιτικά

Στη Χομς (κέντρο), όπου ο στρατός κατέγραψε μια σημαντική νίκη επί των ανταρτών, και στην περιοχή του Χαλεπιού (βόρεια), επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας σκότωσαν τουλάχιστον 11 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Sohr), που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών.

Στο πολιτικό μέτωπο, ο επικεφαλής του Εθνικού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης, Ahmed Jarba, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Κατάρ ότι θα σχηματιστεί μια εξόριστη κυβέρνηση μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

«Οι επιτροπές προστασίας του κουρδικού λαού (YPG) -ένοπλο παρακλάδι της συριακής έκδοσης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK, Κούρδοι αντάρτες στην Τουρκία)- έχουν καλέσει όλους όσους μπορούν να φέρουν όπλα να ενταχθούν στις τάξεις τους για την προστασία των περιοχών που ελέγχουν κατά των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (EIIL) και του Μετώπου Αλ-Νούσρα», δήλωσε η πολιτοφυλακή αυτή σε ανακοίνωση που αναφέρεται από το OSDH.

Ο συριακός στρατός αποσύρθηκε από τα μέσα του 2012 από τις κουρδικές περιοχές και αυτή η κοινότητα, η οποία αντιπροσωπεύει το 15% του πληθυσμού, προσπαθεί από τότε να χαράξει μια αυτόνομη περιοχή στο βόρειο τμήμα της χώρας.

«Οι τζιχαντιστές , αντί να συμμετέχουν στις ανοικτές μάχες κατά του καθεστώτος, επιτέθηκαν σε περιοχές που δεν ελέγχονται πλέον από το καθεστώς και επιτέθηκαν στους Κούρδους», δήλωσε ένας Κούρδος μέλος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (αντιπολίτευση), Mohammed Mustafa, σε επαφή του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP μέσω του διαδικτύου.

Η παρούσα επιστράτευση των Κούρδων, γεγονός άνευ προηγουμένου στον πόλεμο στη Συρία, ήρθε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία στο Καμισλί (βορειοανατολικά) ενός Κούρδου ηγέτη μέλους του PYD.
(…)



0 σχόλια :

Έτσι προδόθηκε η Κύπρος! Η αποκατάσταση της αλήθειας!

Ο απόρρητος χάρτης από το αρχείο του Κίσιντζερ, με ημερομηνία 13 Αυγούστου, δείχνει ακριβώς το όριο που θα προχωρούσε ο "Αττίλας 2" την επόμενη ημέρα. Τότε που η Ελλάδα και η Εθνική Φρουρά δεν προέβαλαν καμία αντίσταση. Πώς γνώριζε ο Κίσιντζερ ότι δεν θα αντιδράσει Ελλάδα και Κύπρος και χάραξε τα όρια της δεύτερης εισβολής με τόση ακρίβεια. Κάποιος δεν πρέπει να απαντήσει σ' αυτό το ερώτημα;
Ινφογνώμων

Την Τετάρτη γιορτάστηκε με λιτή τελετή η 39η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ήταν τότε, στις 24 Ιουλίου του 1974, που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεφε στην Ελλάδα, ενώ οι Τούρκοι είχαν κατορθώσει να κάνουν ένα προγεφύρωμα δίπλα στην Κυρήνεια, καταλαμβάνοντας μόλις το 5-7% του εδάφους της Κύπρου.
Είχε προηγηθεί το προδοτικό πραξικόπημα, στις 15 Ιουλίου, από την κυβέρνηση της Αθήνας, η οποία ανέλαβε τα ηνία μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, αυτού που επιχειρείται από μια μερίδα πολιτικών και εκπαιδευτικών να παρουσιαστεί ως εθνική  επέτειος μείζων της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η εξέγερση εκείνη δεν ήταν τίποτε άλλο από μια «κεκαλυμένη» -προκαταρκτική την λέμε επιτελικά στο στρατό- επιχείρηση εκείνων των δυνάμεων που επεδίωκαν το διαμελισμό της Κύπρου. Όλοι γνωρίζουν ότι όταν το άρμα άνοιγε την πόρτα του Πολυτεχνείου, άνοιγε στην ουσία και ο καταπέλτης των αποβατικών, στην ακτή Πέντε Μίλι της μαρτυρικής Κυρήνειας.


Επίσης, της αποκατάστασης της Δημοκρατίας είχαν προηγηθεί δεκάδες αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών για τις συγκεντρώσεις τουρκικών στρατευμάτων στη Μερσίνα, με τις ανάλογες εκτιμήσεις ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται για στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο, για να ακολουθήσουν οι διαβεβαιώσεις των πολιτικών και ανωτάτων υπηρεσιακών παραγόντων ότι «δεν πρόκειται να γίνει τίποτα»!
Της αποκατάστασης της Δημοκρατίας είχε προηγηθεί η εισβολή στην Κύπρο, με τους Τούρκους να αποβιβάζονται με την …ησυχία τους στο νησί, τη στιγμή που τα ελληνικά ολοκαίνουργια και πάνοπλα Φάντομ, πολύ ανώτερα των τουρκικών μαχητικών, μεταστάθμευαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με ετοιμότητα «εκτέλεσης αποστολών προσβολής των αποβιβαζομένων εχθρικών δυνάμεων στην Κύπρο», όπως αναφέρει ο αντιπτέραρχος Παναγιώτης Μπαλές στο βιβλίο του «Παρακαταθήκες Αετών» (φώτο αριστερά). Ο κ. Μπαλές ήταν επικεφαλής της μιας εκ των δυο τετράδων Φάντομ, που ήταν έτοιμες να καταβυθίσουν και να καταρρίψουν πλοία και αεροσκάφη που συμμετείχαν στην επιχείρηση του Αττίλα, μετατρέποντας την απόβαση σε εφιάλτη και τραγωδία για τους Τούρκους. 
Μόνο που η διαταγή για την εκτέλεση αυτής της αποστολής δεν ήλθε ποτέ, ούτε στον πρώτο, ούτε στο δεύτερο Αττίλα!

Παρεμπιπτόντως, τον κ. Μπαλέ, άριστο αξιωματικό με περγαμηνές, τον απεστράτευσε μαζί με εκατοντάδες άλλους άριστους αεροπόρους η «Γενιά του Πολιτεχνείου», όταν ανέλαβε να φέρει σε πέρας την επόμενη «αποστολή» της, που ήταν -εκτός από τη διάλυση της Ελλάδας- αυτή της διάλυσης της Πολεμικής Αεροπορίας, για να ανοίξει η «Κερκόπορτα» και να γίνει πιο εύκολα η εκχώρηση του Αιγαίου στους Τούρκους.
Της αποκατάστασης της Δημοκρατίας ακολούθησαν στη Γενεύη οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Κύπρο, μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών των τριών εγγυητριών χωρών της Κυπριακής Ανεξαρτησίας (Μαύρος, Γκιουνές, Κάλαχαν), που κατέληξαν στη Διακήρυξη της 30ής Ιουλίου, με τις σχετικές διαβεβαιώσεις των Τούρκων για μη επέκταση των περιοχών που κατείχαν και τα άλλα συναφή.
Ακολούθησε η δεύτερη φάση των ειρηνευτικών συνομιλιών της Γενεύης (8-14 Αυγούστου), που κατέληξαν στη δεύτερη εισβολή, με την οποία οι Τούρκοι κατέλαβαν το 38% της Κύπρου. Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, οι χουντικοί έχασαν το 5-7% της Κύπρου και οι πολιτικοί το 30-33%.
Μπορεί να αντιτείνει κανείς ότι η επιχείρηση εισβολής και κατοχής της Κύπρου, δεν είναι μια απλή μαθηματική πράξη, μια προσθαφαίρεση. Σωστό. Όμως, τι μπορεί να αντιτάξει κανείς στο επιχείρημα ότι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας, παρέμεινε εντελώς απαθής στο δεύτερο Αττίλα, να παρακολουθεί το θάνατο και την ατιμωτική αιχμαλωσία χιλιάδων Ελλήνων, τον εκπατρισμό διακοσίων χιλιάδων Ελλήνων από τις προαιώνιες εστίες τους και την κατάληψη σχεδόν της μισής Κύπρου, δηλαδή την απώλεια εθνικού εδάφους, που είναι ο ορισμός της προδοσίας; Αν αυτό δεν είναι προδοσία, τότε τι είναι;
Υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι όσο διαρκούσαν οι συνομιλίες στη Γενεύη, η κ. Γλαύκος Κληρίδης, που είχε «αποκαταστήσει» κι αυτός τη Δημοκρατία στην Κύπρο, είχε ενημερώσει τον κ. Καραμανλή ότι οι Τούρκοι, παρά την εκεχειρία, στέλνουν ενισχύσεις, και εφόδια στο θύλακα που είχαν καταλάβει στην Κερύνεια. Συγκεκριμένα, ο Κληρίδης φέρεται να είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Εδώ αποβιβάζουνε οι Τούρκοι στρατό, φέρνουνε εφόδια και τα λοιπά και εσείς δεν στέλνετε τίποτα.», για να του απαντήσει ο Καραμανλής «Μην φοβάσαι. Δεν πρόκειται να γίνει άλλη εισβολή
Δηλαδή, η διαβεβαίωση, ήταν ακριβώς ίδια με τη διαβεβαίωση που έδινε ο Ιωαννίδης στους εν Κύπρω αξιωματικούς που αγωνιούσαν για τη συγκέντρωση στρατευμάτων: «Μην φοβάσαι. Δεν πρόκειται να γίνει εισβολή
Οι αναγνώστες μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, όμως αν θέλουμε να πετάξουμε κάποια μέρα τον τουρκικό στρατό κατοχής από την Κύπρο και αν θέλουμε να ανατρέψουμε τα επεκτατικά σχέδια που έχουν σήμερα που μιλάμε οι Τούρκοι για το Αιγαίο και τη Θράκη, κάποια μέρα θα πρέπει να πούμε ολόκληρη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, για το τι πραγματικά ήταν αυτό που αποκαλούμε «εξέγερση του Πολυτεχνείου, Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και Μεταπολίτευση».
Έχουμε το θάρρος, όμως, να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια;



1 σχόλια :

Μήπως ζούμε σε χώρα ηλιθίων; Από τον ...ΣΥΡΙΖΑ στην ...Χρυσή Αυγή!

Yπάρχουν πολλοί τρόποι να αυτοκτονήσει ένας λαός, να διαμελισθεί μια χώρα, στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα.

Γράφει ο Κάρλος

Ένας αποτελεσματικός τρόπος θα ήταν να πάμε σε εκλογές το Φθινόπωρο και να κάνουμε πρωθυπουργό τον Αλέξη, παρέα με τον Νίκο Φωτόπουλο, τον Ρίζο Ρίζο, τον Μπαλασόπουλο και τον Καλφαγιάννη, τον αρχισυνδικαλισταρά της ΕΡΤ. 
 
Δεν σημαίνει βέβαια πως με υπουργούς τον Άδωνη Γεωργιάδη, την Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον Παντελή Καψή και τον Αρακέν Ντεμέλο θα τη βγάλουμε καθαρή. Είναι μια κάποια λύση για να καθυστερήσουμε την κόλαση.


Μήπως δηλαδή στο μεταξύ ξεπεταχθεί και κάνας σοβαρός άνθρωπος και πάνω απ΄όλα έντιμος, ο οποίος θα ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική. Δεν θέλουμε κάναν σούπερ ντούπερ ιδεολόγο-έναν άνθρωπο με κοινή λογική έχει ανάγκη η χώρα, ο οποίος να την αγαπάει. 

Και πρέπει αυτός ο άνθρωπος-άνδρας η γυναίκα-να προκύψει σχετικά γρήγορα και από το πουθενά!

Μοιάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας κάτι τέτοιο μια και το σύστημα έχει πιάσει τα γιοφύρια. Κυριαρχούν ακόμη οι γνωστές σεσημασμένες συμμορίες και οι σοβαροί άνθρωποι κρύβονται.

Δεν ξέρω πόσο χρόνο έχει η χώρα μέχρι τον διαμελισμό. Ήδη τα σενάρια για την Θράκη δίνουν και παίρνουν και επειδή το διαίρε και βασίλευε είναι ο χρυσός κανόνας της νέας τάξης δυστυχώς κάνουμε ότι μπορούμε για να φάμε το κεφάλι μας.

Ο πυρετός απογοήτευσης οδηγεί τους Έλληνες σε αλλόκοτες επιλογές. Το να παίρνει 15% και βάλε (πολλοί μιλούν για...20%!) η Χρυσή Αυγή στα gallop είναι μια αλλόκοτη επιλογή. Μπορεί όμως και να μην είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.  

Δεν υπάρχουν 30%  ηλίθιοι ανάμεσά μας; Φυσικά και υπάρχουν. Πολλοί ανεβάζουν το ποστοστό ηλιθιότητας των Ελλήνων στο 50%. Με τους μισούς Έλληνες να είναι ηλίθιοι πως να μην  πάρουν τα ποσοστά που παίρνουν όχι μόνο η Χρυσή Αυγή αλλά και τα υπόλοιπα βλαμμένα κόμματα της Βουλής;

Το πόσο ηλίθιοι είναι οι Έλληνες μπορεί να το διαπιστώσει κανείς πολύ εύκολα-ιδιαίτερα τον Αύγουστο-που έχουν βγει όλοι από τα σπίτια τους, (δεν έχει σημασία ο προορισμός) και εκφράζονται ελεύθερα σε δημόσιους χώρους, όπως είναι οι παραλίες, οι ταβέρνες, οι καντίνες, τα καφενεία, τα πλοία, οι σουβλακερί.

Η παπαρολογία πάει σύννεφο, υπάρχει μια διάχυτη, σχεδόν ασυγκράτητη ροπή στην βλακεία.  Κάτι σαν την μάνα (να σου πετύχει) της διαφήμισης του χυμού life. 

Σου λένε οι ειδήμονες ότι οι νέοι Έλληνες πρέπει να πάρουν ρίσκα στο επιχειρείν. Ποιος να τα πάρει όμως; Ο χλεχλές που τον κυνηγάει η μάνα του για να πιει την πορτοκαλάδα η ο νεολαίος-κομματόσκυλο που περιμένει να διορισθεί στο Δημόσιο, την ΕΡΤ, το υπουργείο και πάει λέγοντας; Μισό αιώνα τώρα το κράτος υποδύεται τον επιχειρηματία τον μανατζαρέο και βγάζει στελέχη τεχνοκράτες τύπου Πρωτόππαπα, Πολυζωγόπουλο, Σπυρόπουλο, γαμώ τα γαμώτα δηλαδή.

Αυτό το κράτος είναι έτοιμος να διοικήσει ο Τσίπρας, τον οποίο έχουν πάρει χαμπάρι τα διεθνή ΜΜΕ και του κάνουν διαρκώς χουνέρια.

Για βαριά ναρκωτικά είναι όλη η ιστορία. 

Ήδη πέφτουν τα στοιχήματα καθότι το κοκτέηλ με συστατικά 50% ηλίθιοι Έλληνες και πρωθυπουργός ο Τσίπρας είναι εκρηκτικό και θα εκραγεί όταν γίνει αξιωματική αντιπολίτευση του Τσίπρα η Χρησοί Αβγοί με κυβέρνηση της οποίας θα υποστούμε τον σχεδιαζόμενο από κάποια κέντρα διαμελισμό της χώρας.

Με τη χούντα του Παπαδόπουλου χάσαμε την μισή Κύπρο, μ΄ αυτούς εδώ ζήτημα να παραμείνει ελληνική η Λάρισα. 

Είπαμε, 50% ηλίθιοι Έλληνες κυκλοφορούν ανάμεσά μας...


Πηγή

1 σχόλια :

Ξεκαθάρισμα

Πήγαινε πες στην Δημοκρατία να πάει να πλυθεί γιατί η μπόχα της έχει κολλήσει πια στους τοίχους των σπιτιών μας. Μην εθελοτυφλεί επειδή έχει κάμποσους ακόμα που την κάνουν παρέα. Εκείνοι βρωμάνε περισσότερο από την ίδια και οι στάμπες που αφήνει ο λιπαρός ιδρώτας τους -όταν την αγκαλιάζουν-κάνουν το ακριβοπληρωμένο της ταγιέρ να μοιάζει με τοίχο σφαγείου που δεν καθαρίστηκε ποτέ.
 

Γράφει ο Simple Man

Πες της να μην περνάει από την γειτονιά γιατί κάποιοι παλιοί εραστές της, που την λάτρεψαν, ακονίζουν τα μαχαίρια τους έχοντας μπροστά τους μια φωτογραφία του ’70: Αυτή με το σιέλ φορεματάκι της να γελάει και εκείνοι δίπλα της να μην τολμούν ούτε να την αγγίξουν, μη και χαλάσουν την στιγμή, μη και τσαλακώσουν το όνειρο.

Πήγαινε πες στην Αριστερά να μην κορδώνεται όταν περνάει από τα σοκάκια γιατί τα χαμπέρια έφθασαν από καιρό στα αφτιά των παιδιών της. Έχει χρόνια τώρα, που όταν αυτά έβγαιναν από την πόρτα για το σχολείο της ζωής, αυτή έβαζε τους γιους των αφεντικών από το παράθυρο και το γλεντούσαν. Πήγαινε πες της ότι ακόμα πηγαίνουν μαζί της οι ατσαλάκωτοι της ζωής μόνο και μόνο για την παλιά της αίγλη.

Κατά τα άλλα κατάντησε σαν γριά πόρνη επαρχιακού μπορδέλου που πας μαζί της όχι από ανάγκη αλλά από οίκτο. Πες της ότι τα παιδιά της, που κρυβόταν πίσω από την φούστα της όταν λυγερή και περήφανη περπατούσε στα συντρίμμια της Ιστορίας, θέλουν να την κουρέψουν γουλί και να την κρεμάσουν από το σχοινί του καμπαναριού. Κάθε φορά που θα τινάζεται το κορμί της να χτυπάει η καμπάνα όχι για αυτήν, αλλά για τα όνειρα που έθαψε με τα ίδια της τα χέρια πριν ακόμα ανδρωθούν.

Πήγαινε πες στην Δικαιοσύνη ότι δεν μπορεί να κρύβεται για πολύ πια. Όσο και να την προστατεύουν οι σωματοφύλακες της ανανδρίας κουτσαίνει από την αριστερή πλευρά και ξεχωρίζει στο πλήθος. Της έμεινε κουσούρι από τότε που έκλεβε από την ζυγαριά και τα’ χωνε στις τσέπες της τα δίκια των ερήμην καταδικασμένων. Πες της ότι έχει μία ευκαιρία να μαχαιρωθεί μόνη της με το σπαθί της. Εκείνο που έκοψε λάθους λαιμούς την ώρα που αυτοί τεντωνόταν με πρησμένες φλέβες φωνάζοντας για δίκιο.

Τέλος, πήγαινε πες στην Ελευθερία ότι θα την βγάλει καθαρή. Όχι γιατί στάθηκε ως έπρεπε αλλά γιατί οι πέτρες που μας έβαζε να κουβαλάμε στον ανήφορο των Αξιών έγιναν μία-μία, οι τοίχοι του σπιτιού που μέσα κοιμάται η Ελπίδα μας.

Πηγή

0 σχόλια :

H ερωμένη είχε τελικά...φιλότιμο!

Τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσε ο διορισμός της συντρόφου του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, Αδαμαντίας Κόλλια ως μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό του γραφείο την ανάγκασε να παραιτηθεί. Αυτή μάλλον έχει φιλότιμο, σε αντίθεση με τον άδειο τενεκέ σύντροφό της!

Όπως αποκάλυψε το koutipandoras.gr, ο διορισμός της δημοσιεύτηκε και στη «Διαύγεια», με ημερομηνία 13/05/2013, ωστόσο η απόφαση διορισμού έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον ...Μάρτιο του 2013!

Ο Κεδίκογλου άφησε να διαρρεύσει σε φιλικά του μέσα ενημέρωσης πως η κα Κόλλια είχε απόλυτη ανάγκη τα 700 ευρώ που έπαιρνε για να είναι στο γραφείο από το πρωί μέχρι το βράδυ και πως η διαρροή για το διορισμό της προήλθε από εσωτερικούς αντιπάλους του εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Η σχέση του Κεδίκογλου με την κα Κόλλια έγινε γνωστή από δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου.

Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το δεύτερο «θηλυκό» ρουσφέτι του Κεδίκογλου μετά από το διορισμό γυναίκας δημοσιογράφου από το Αλιβέρι σε θέση ειδικού συμβούλου στην ΕΡΤ με μισθό 3.000 ευρώ. Η Ματίνα Ρέτσα είχε πολιτευτεί με τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, μολονότι ήταν ακόμα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και ήρθε όγδοη και καταϊδρωμένη.

0 σχόλια :

"Συγχαρητήρια" απ τους Γερμανούς στον Αδωνι για τις ...απολύσεις στην Υγεία!

Τη διαπίστωση ότι το υπουργείο Υγείας στην Ελλάδα είναι περισσότερο αποφασισμένο, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας, διατυπώνει σε δελτίο Τύπου το γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το γερμανικό υπουρείο, αφού πρώτα αναφέρεται στη συμφωνία μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Υγείας και του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας (WHOEuropa) για την ενίσχυση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων υγείας της πρωτοβουλίας «Υγεία σε Κίνηση» για τα έτη 2013-2015, στη συνέχεια τονίζει: «Συγχαίρουμε την ελληνική κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό (τον Αδωνι δηλαδή...) για την υπογραφή αυτής της σημαντικής συμφωνίας. Ενισχύει τη σθεναρή βούλησή της για μεταρρυθμίσεις μετά και τον ανασχηματισμό της 25ης Ιουνίου 2013. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας παρέχει στην ελληνική κυβέρνηση καθώς και στον WHO/Europa (Διεθνή Οργανισμό Υγείας) την αμέριστη υποστήριξή του ως επικεφαλής στον εν λόγω τομέα (Domain Leader).

H περαιτέρω αποτελεσματικότητα θα εξαρτηθεί ουσιωδώς από την άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να βοηθηθεί το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού το συντομότερο δυνατό. Η επίτευξη δομικών και διαχρονικών μεταρρυθμίσεων είναι προς το συμφέρον του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον θα διοχετευθεί μέσω της διαρκούς στενής συνεργασίας και της έμπρακτης υποστήριξης του ελληνικού Task Force στις μεταρρυθμίσεις».

Εξάλλου, στο δελτίο Τύπου προστίθεται: «Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, η συνεργασία διευρύνθηκε σύμφωνα με την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης και περιλαμβάνει πλέον τους ακόλουθους νέους και μείζονος προτεραιότητας τομείς συνεργασίας:

- Παροχή συμβουλών για την εισαγωγή ενός ολοκληρωμένου συστήματος τιμολόγησης στους σταθμούς νοσηλείας, (νοσοκομεία)
- Μεταρρυθμιστικά μέτρα στον τομέα της διοίκησης νοσοκομείων.
- Παροχή συμβουλών για τη διαμόρφωση τιμών και την αποζημίωση δαπανών φαρμάκων.
-Διεύρυνση του τομέα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων στο ευρύτερο πεδίο της ηλεκτρονικής παροχής υπηρεσιών υγείας ("e-Health").
- Αναδιοργάνωση του εθνικού ασφαλιστικού φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας "ΕΟΠΥΥ" και των συνδεδεμένων με αυτόν δομών για τη εκ νέου οργάνωση της ασφάλισης υγείας.
- Βασική (στοιχειώδης) περίθαλψη.
- Δημόσια υγεία.
- Τουρισμός υγείας».

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Υγείας, η υπογραφή της συμφωνίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο θεμέλιος λίθος της συνεργασίας, καθώς σηματοδοτεί την αρχή της εφαρμογής μέτρων για διαχρονικές, δομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν καθυστερήσει για χρόνια...

Με δυο λόγια, μας ...αποδίδουν τα εύσημα για την ...υπακοή μας (στον Αδωνι δηλαδή) και για την... καλή μας διάθεση (του Αδώνιδος δηλαδή) να τους αφήσουμε να κάνουν κουμάντο στη διοίκηση της δημόσιας υγείας, αφού καθώς φαίνεται οι δικοί μας "αρμόδιοι" (ο Αδωνις δηλαδή) δεν είναι ικανοί να το πράξουν χωρίς ξένη καθοδήγηση...(ο Άδωνις δηλαδή).

ΕΥΓΕ ΑΔΩΝΙ! ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΡΕ! ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ...ΚΟΥΚΟΥΛΑ! ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!


Πηγή

0 σχόλια :

Ερχονται κατασχέσεις καταθέσεων απο τον Σεπτέμβρη;;;

Κάθετη πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα καταγράφηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λόγω επιδείνωσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Ο οποίος δείκτης υποχώρησε ακόμα περισσότερο και είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που υποχωρεί, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες έχει ανέβει.

Ουσιαστικά απεικονίζεται κατάρρευση της κατανάλωσης και αυτό έχει κρίσμο αντίκτυπο στα φορολογικά έσοδα. Και όταν πέφτουν έξω τα φορολογικά έσοδα έρχονται νέα μέτρα βάσει των Μνημονίων που έχουν υπογραφεί.

Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο που έχει διαλύσει "ψυχολογικά" την οικονομία και το κυριότερο δεν φαίνεται να κλείνει ποτέ με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Οι τράπεζες μέσα σε ένα κλίμα κατάρρευσης δεν ανοίγουν την στρόφιγγα της χρηματοδότησης, η αγορά δεν έχει ρευστό "ούτε για δείγμα" και μόλις ολοκληρωθεί η τουριστική σεζόν σε ένα μήνα από σήμερα θα αυξηθεί πάλι κάθετα η ανεργία και πάει λέγοντας...

Πιθανότατα τα παραπάνω θα πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές. Σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. 

Ήδη ακούγονται διάφορά σενάρια περί "αναγκαστικού δανεισμού" από τις τραπεζικές καταθέσεις κάτι σαν "κούρεμα" με αντάλλαγμα ομόλογα του δημοσίου. 

Αυτό ακούγεται έντονα ότι μπορεί να είναι και το αντάλλαγμα για διαγραφή μέρους του εξωτερικού χρέους. Να μετατραπεί σε εσωτερικό χρέος

Προβλέπεται από τη νομοθεσία για εξαιρετικές περιπτώσεις και δεν υπόκειται στον προστατευτικό περιορισμό εγγύησης των καταθέσεων μέχρι των 100.000 ευρώ. Πρακτικά το δημόσιο παίρνει όσα του λείπουν από τις τραπεζικές καταθέσεις και σε αντάλλαγμα δίνει ομόλογα. Αυτό καλείται "αναγκαστικος δανεισμός".

Από εκεί και πέρα οι πολιτικές εξελίξεις μέσω προσφυγής στην κάλπη δεν αποκλείεται, το αντίθετο, θεωρείτι σφόδρα πιθανό σενάριο για μετά τις γερμανικές εκλογές. Αν έχει μία πιθανότητα η ΝΔ να κερδίσει έστω οριακά αυτό ισχύει πριν την έλευση του πλέον βαρύ χειμώνα της ελληνικήςνοικονομίας μετά τον Β'ΠΠ.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, ο δείκτης υποχώρησε στις 91,7 μονάδες από τις 93,5 τον Ιούνιο, με την καταναλωτική εμπιστοσύνη να επιδεινώνεται στις -70,9 μονάδες από τις -66,5. 

Πτωτικοί ήταν οι επιμέρους δείκτες για τη βιομηχανία, το εμπόριο και τις υπηρεσίες, με τις κατασκευές να βελτιώνονται ελαφρώς.

Αντίθετα με την Ελλάδα, καλύτερη ήταν η εικόνα για το σύνολο της ευρωζώνης τον Ιούλιο, όπως αναμενόταν, χάρη στις βελτιωμένες προσδοκίες στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της. 

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ανήλθε στις 92,5 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς.

Τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 91,3 μονάδες.


Πηγή

0 σχόλια :

Ο αγωνιστής βουλευτής Γερμανίας Χατζημαρκάκης έρχεται σε ελληνικό κόμμα!

Η ελληνική ψυχή του Χατζημαρκάκη δεν αντέχει άλλο τη γερμανική οικονομική επίθεση στην Ελλάδα και εγκαταλείπει τη Γερμανία για να ενταχθεί σε ελληνικό πολιτικό σχηματισμό!

Ο ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, Γιώργος Χατζημαρκάκης, δήλωσε πως τον Οκτώβριο θα ανακοινώσει σε ποιο πολιτικό χώρο στην Ελλάδα θα ενταχθεί. 
Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στην Λευκωσία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο κ. Χατζημαρκάκης επέκρινε τους Γερμανούς ότι «έχουν βάλει φωτιά στο ευρωπαϊκό σπίτι».

Ο κ. Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι πιστεύει στην ανάγκη για ελληνική πολιτιστική επιρροή στα ευρωπαϊκά θέματα και εξήγησε ότι αν θέλει να είναι αυθεντικός και να συνεχίσει την πορεία του στο Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να το κάνει εκ μέρους της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ελλάδας.

Σε ερώτηση, αν η Κύπρος θα μπορέσει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, απάντησε: «Είμαι αισιόδοξος, αν αλλάξουμε διαρθρωτικά την ευρωπαϊκή πολιτική μέχρι και τον Δεκέμβριο. Αν δεν το κάνουμε, η Κύπρος θα έχει την ίδια μοίρα με την Ελλάδα, ίσως με διαφορετικά στοιχεία, αλλά η πτώση θα είναι πιο έντονη επειδή η εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη έχει φύγει από καταθέτες και επενδυτές».




Πηγή

0 σχόλια :

Καμμένος: "Ξεσηκωθείτε Ελληνες! - Βιώνουμε έναν Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο!"

Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε σχολιασμό του, καλεί όλους τους Ελληνες σε ξεσηκωμό!

«Μετά την αποτυχία του success story οι εκλεκτοί της Μέρκελ και των τραπεζιτών πρωθυπουργοί του νότου, περιγράφουν με τις δηλώσεις τους μια εικονική πραγματικότητα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τη συνάντηση Σαμαρά-Λέτα. 
«Το σχέδιο της ομοσπονδοποιημένης Ευρώπης με την κατάργηση των εθνών-κρατών, τον έλεγχο του πλούτου των χωρών από τη Γερμανία και την εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα αποτύχει με τον ξεσηκωμό των πολιτών της Ευρώπης του νότου που βιώνουν έναν τρίτο παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο»....


0 σχόλια :

H Mαύρη Βίβλος των Ελλήνων δοσίλογων! Σημίτης - Αγγελόπουλος, βίοι παράλληλοι!

Το ελληνικό έθνος πίσω από τους χιλιάδες ήρωες της αντίστασης, είδε τα σωθικά του να τρώγονται από μία κάστα ανθρώπων που ο όρος «προδότης» θα ήταν μάλλον κολακευτικός!


Μαζί με τους αμέτρητους ήρωες που εξέθρεψε η αειφόρος ελληνική Γη, υπήρξαν και απεχθείς μορφές που σημάδεψαν για πάντα την ιστορία του Έθνους. 

Ως άλλα παράσιτα σε ένα θαυμαστό περιβόλι, ανδρώθηκαν στο ημίφως την ώρα που οι γενιές των Ελλήνων κοιτούσαν κατάματα τις ορδές των ξένων κατακτητών, κατατρώγοντας την ρίζα του δέντρου που έμελλε να βλαστήσει την συνέχιση της ιστορίας.

Η ιστορία της κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης θα έπρεπε να αποτελεί βασικό μέρος εκπαίδευσης για τις επόμενες γενιές. Η σημερινή τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες: Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται απλώς σαν φάρσα, αλλά οι ρόλοι των δοσίλογων που δρουν στο πλευρό των κατακτητών είναι βγαλμένοι ακριβώς από εκείνη την μαύρη περίοδο της ελληνικής ιστορίας.

Κάποιοι αναλυτές, όπως ο Δημοσθένης Κούκουνας προχωράν ένα βήμα παραπάνω, ταυτίζοντας την διαχρονικότητα της προδοσίας με συγκεκριμένες κάστες ανθρώπων που η ενδελεχής έρευνα ταυτοποιεί ακόμα και πρόσωπα.

Ένας καλόπιστος ερευνητής θα μπορούσε εύλογα να απορήσει: Πώς είναι δυνατόν ένας λαός που πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα αίματος σε όλη την Ευρώπη να ανέχεται φορείς εκείνης της μαύρης περιόδου να μεσουρανούν δεκαετίες μετά στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου υπηρετώντας ακριβώς τα ίδια συμφέροντα;

Πώς είναι δυνατόν μετά την Νυρεμβέργη, η Ελλάδα να διεκδικεί ακόμα το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις, ενώ συγχρόνως καθίσταται έρμαιο οικονομικής υποδούλωσης από τους ίδιους ξένους δυνάστες;

Υπάρχει μία πιθανή εξήγηση. 

Η υπέρμετρη δολιότητα ελληνόφωνων «συνεργατών» του κατακτητή, που διαβλέποντας την πτώση του Ράιχ πέρασαν έγκαιρα στο αντίπαλο στρατόπεδο προκειμένου όχι απλώς να διασωθούν, αλλά και να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Τα κεκτημένα της φρίκης πάνω στο αίμα των Ελλήνων ηρώων, αναβαπτίζοντας σε μία νύχτα την συνεργασία με τους κατακτητές ως «αντιστασιακή δράση».

Είδαμε σε προηγούμενο άρθρο την προσέγγιση του γνωστού συγγραφέα για τον πρόγονο της γνωστής οικογένειας Αγγελόπουλων, της ιστορικής επιχειρηματικής δυναστείας των καθόλα ευυπόληπτων σύγχρονων συνεχιστών της μεταπολεμικής «Χαλυβουργικής» και των δορυφορικών ενασχολήσεων τους όπου συνεργαζόταν με τον Γερμανό κατακτητή. 

Κατά τα ιστορικά ντοκουμέντα που παρατίθενται, οι «συνεργάτες των Γερμανών αδερφοί Αγγελόπουλοι», προέβαιναν σε μια σειρά οχυρωματικών έργων επ' ωφελεία του γερμανικού στρατού Κατοχής και μεταξύ αυτών, κατασκεύαζαν με σίδερο και ατσάλι συρματοπλέγματα για τους Έλληνες αιχμαλώτους που συγκεντρώνονταν στα στρατόπεδα κράτησης και εκτέλεσής τους.

Ειδική αναφορά στο βιβλίο που αποτυπώνει την έρευνα του κ. Δημοσθένη Κούκουνα, γίνεται και για τον Γεώργιο Σημίτη, πατέρα του γνωστού «προοδευτικού» πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ο πατήρ Σημίτης σύμφωνα με τον συγγραφέα, ήταν συνεργάτης και «αγαπημένο παιδί» του αρχηγού των Ελλήνων Ναζί, Γιώργου Μερκούρη, ο οποίος ανέλαβε επί Κατοχής διοικητής της Εθνικής Τράπεζας.

Ο ίδιος ο Γεώργιος Σημίτης, διορίστηκε υψηλόβαθμο στέλεχος στην Εμπορική τράπεζα, από όπου και έφυγε μετά τον θάνατο του ναζί μέντορα του! Υψηλά τραπεζικά πόστα δηλαδή, όλως τυχαίως την εποχή που γινόταν η μεγάλη ληστεία του «κατοχικού δανείου». Ληστεία που ακόμα παραμένει ατιμώρητη, ενώ τις συνέπειες της ζούμε σήμερα στο έπακρο.

Και όμως, τόσο ο Αγγελόπουλος όσο και ο Σημίτης, εμφανίζονται το 1944 ως «αντιστασιακοί» σε ένα ρεσιτάλ λήθης πάνω στην κατοχική γενοκτονία του Ελληνικού λαού με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από την πείνα και τα βασανιστήρια. Τους τραγικούς χειμώνες του '42 – 43, όταν αυτοί οι «αντιστασιακοί» έχαιραν της εκτίμησης των κατοχικών δυνάμεων...

Η εξήγηση είναι προφανής: Όταν η πτώση του Ράιχ έγινε ορατή, πολλοί εκ των συνεργατών έσπευσαν να αλλάξουν στρατόπεδο ώστε να πλασαριστούν για την επόμενη μέρα. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα απεχθέστερο είδος από τον «πεπεισμένο» συνεργάτη, όπως ήταν ο δηλωμένος ναζί Γιώργος Μερκούρης. Ο Συνεργάτης επ' αμοιβή.

Η ιστορική ατιμωρησία αλλά και η προκλητική συνέχιση της φιλογερμανικής πολιτικής από ανθρώπους όπως ο Κώστας Σημίτης, θα πρέπει να προβληματίσει. 

Η λύση για την συνέχιση αυτών των στρεβλώσεων, πρέπει να δοθεί με την μόνη ενδεδειγμένη θεραπεία : Την λαϊκή αφύπνιση, την ιστορική γνώση, που είναι η μόνη που μπορεί να πολεμήσει και να γκρεμίσει την Δρακογενιά (όπως έλεγε και ο Ν. Γκάτσος στο γνωστό του ποίημα...).


Πηγή

0 σχόλια :

Οι ΒΡΩΜΙΚΟΙ συστημικοί κλαυθμοί κατά της Χρυσής Αυγής!

Οι σύγχρονοι "Φρανκενστάιν" του συστήματος, που δημιούργησαν το τέρας που τώρα...τρέμουν, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα και βγάζοντας υστερικές κραυγές!

Ποιοι είναι ...απλώς οι καλύτεροι στρατολόγοι της; Μα αυτοί οι ίδιοι που τη δημιούργησαν!

Ήταν άραγε ανάγκη να «σκάσει μύτη» η πληροφορία περί συγκεκριμένης δημοσκόπησης που φέρνει τη Χρυσή Αυγή να κινείται σε ποσοστά πέριξ ακόμα και του 20% και η οποία δημοσκόπηση, λέει, είναι… μυστική και πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Μαξίμου, για να αρχίσουν ξανά να κατακλύζουν τις τηλεοπτικές οθόνες, το διαδίκτυο, τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα τα ...κροκοδείλια δάκρυα των συστημικών κομμάτων, των συστημικών ΜΜΕ, των καθεστωτικών δημοσιογράφων και άλλων θεραπαινίδων του αναξιόπιστου συστήματος;

Σα δε ντρέπεστε ΑΛΗΤΕΣ!

Πρώτα-πρώτα αποτελεί περίπου κοινό μυστικό για τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους, ότι σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο φασιστικό αυτό μόρφωμα ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που εν τέλει δημοσιοποιούνται, στα πλαίσια μιας άτυπης συμφωνίας και κάλυψης απ’ τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Η αλήθεια πρέπει να λέγεται, όσο πικρή κι αν είναι!

Πιστεύουν, αφελώς, ότι έτσι την πλήττουν τη Χρυσή Αυγή!

Και μείς και πριν από καιρό αλλά και σε ανάλυση πριν από ελάχιστες μέρες, επεσημάναμε τα παρακάτω, αναλύοντας και «διαβάζοντας» τις τελευταίες έρευνες αυτής της πολιτικής σεζόν:

- Η Χρυσή Αυγή σε πολλές περιοχές, ευαίσθητες και πληττόμενες ιδιαίτερα απ’ την κρίση, αλλά και σε εξαιρετικά ευαίσθητες και παραγωγικές ηλικιακές ομάδες είναι δεύτερο κόμμα, πίσω απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ και μπροστά απ’ τη Ν.Δ.!

- Η Χρυσή Αυγή έχει εισροές από ψηφοφόρους του 2012 τόσο της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και – σε σαφώς μικρότερο ποσοστό - του ίδιου του...ΚΚΕ! (Αυτό κι αν είναι απίστευτο!)

Και όλα αυτά τα επισημαίναμε από πληροφορίες από έγκυρους δημοσκόπους και αναλυτές δημοσκοπήσεων, έτσι;

Ίσως κάποιοι να ξύπνησαν αίφνης και να ανακάλυψαν όλα τούτα τα εξαιρετικά επικίνδυνα και μάλιστα ως αποτελέσματα… μυστικών ερευνών (τι μυστικές έρευνες, όταν η πιάτσα βοά ρε παιδιά;) που ανησύχησαν, λέει, το Μαξίμου και τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και τον Δένδια και έγκριτους συνταγματολόγους και όλοι αυτοί αντάμα αποφάσισαν να πολεμήσουν το φαινόμενο, λέει, ανελέητα!

Μα αυτό ακριβώς είναι το ακόμα πιο ανησυχητικό και επικίνδυνο! Το να πολεμήσουν τη Χρυσή Αυγή όλοι αυτοί οι οποίοι είναι κυρίως οι πολιτικά υπεύθυνοι για το σπάσιμο του αυγού του φιδιού!

Αυτοί όλοι οι οποίοι με τις συμπεριφορές τους, την πολιτική τους πρακτική και έκφραση, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για τη γιγάντωσή του!

Προσθέστε βέβαια σε αυτούς και τους «τσιλιαδόρους» του συστήματος, δηλαδή τα συστημικά ΜΜΕ και τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους, ε;

Κάθε λοιπόν που όλοι αυτοί αναλαμβάνουν εκστρατείες ενάντια στη Χρυσή Αυγή, της δίνουν κι άλλους πόντους!

Γι’ αυτό λέμε πως ανησυχούμε!

Όλοι αυτοί έχουν προσδώσει σε αυτή τη φασιστική οργάνωση την αίγλη του αντισυστημικού. Και αυτό, αυτή η αίσθηση, στους καιρούς που βιώνει ο ελληνικός λαός, αποενοχοποιεί αρκετό κόσμο στο να δηλώνει οπαδός και να ψηφίζει την Χρυσή Αυγή.

Για να πάμε σε ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα: Όλοι αυτοί οι οποίοι απαγόρεψαν τη διανομή τροφίμων απ’ τη Χρυσή Αυγή σε Έλληνες μόνο πολίτες (δήμαρχος Αθήνας, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ΕΛ.ΑΣ. τη συνδρομή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ και των άλλων κομμάτων) είναι σίγουροι ότι έτσι την έπληξαν;

Μήπως, λέμε μήπως, έτσι ενίσχυσαν το αντισυστημικό προφίλ της κι έγιναν για άλλη μια φορά οι καλύτεροι… στρατολόγοι της;

Και τώρα, όπως μαθαίνουμε, ξανά όλοι αυτοί ή σχεδόν όλοι απεργάζονται διαδικασίες προκειμένου να θέσουν εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή;

Δηλαδή πάνε να τους ηρωοποιήσουν κιόλας;

Κουκούτσι, δράμι μυαλό δεν τους έχει απομείνει; Μάλλον!

Ακόμα και των «εστέτ» συνταγματολόγων, προεξάρχοντος του άρχοντος Βενιζέλου; (Καλά, ΑΥΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΣ!)

Σημείωση Πύρινου Λόγιου: ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ! Πολύ φοβαμαι πως ΑΥΤΉ είναι η μοίρα των δημιουργών - τεράτων: ΝΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!



0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo