Η Ελλάδα αποκτά Υποθαλάσσιο Μουσείο και θα είναι στις Σποράδες!

Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο της Ελλάδας ανοίγει στις Σποράδες το 2015

Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο της Ελλάδας θα είναι προσβάσιμο στο κοινό από το 2015 και θα περιλαμβάνει πολυάριθμους χώρους οργανωμένης κατάδυσης στα ναυάγια του Παγασητικού και των Βορείων Σποράδων.

Το πρωτότυπο αυτό μουσείο καλύπτει μία έκταση 2.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία ήδη από το 1996 χαρακτηρίστηκε με υπουργική απόφαση ως «ενάλιος αρχαιολογικός χώρος» και στο βυθό του βρίσκονται τουλάχιστον 10 ναυάγια πλοίων.

Είναι η πρώτη φορά που ανοίγουν στην Ελλάδα επισκέψιμοι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ το εγχείρημα θα εκπονηθεί σε συνδυασμό με την ύπαρξη του Ερευνητικού Κέντρου Ναυτικής Αρχαιολογίας και κατάλληλα εξοπλισμένων και εξειδικευμένων Καταδυτικών Κέντρων.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα «εθνικής σημασίας» καθώς αναμένεται να προσελκύσει κοινό από όλο τον κόσμο συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου,την αύξηση της τουριστικής κίνησης και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης αλλά ταυτόχρονα θα ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία της υποθαλάσσιας ζωής και της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo