Τρέμουν τους χρυσαυγίτες, μα τώρα είναι πολύ αργά!...

Τρέμουν τη Χρυσή Αυγή και τους υποψηφίους της για τις δημοτικές εκλογές! Ποιος βολιδοσκοπείται από το εθνικιστικό κόμμα για τη Θεσσαλονίκη και ποια η απάντηση της Συγγρού. Τα πρόσωπα που «παίζουν» για το Δήμο της Αθήνας για να ανακόψουν την άνοδο του Ηλ. Κασιδιάρη

Ανησυχία και φόβος για Βατερλό της συγκυβέρνησης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές πλανάται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου, με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να αναζητούν από τώρα τρόπους για να το αποτρέψουν.

Ο μεγαλύτερος φόβος ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή, καθώς αρκετοί δήμοι είναι πολύ πιθανό να πέσουν στα χέρια των υποψηφίων του εθνικιστικού κόμματος.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ισοδυναμούσε με μεγάλη συμβολική και πολιτική ήττα για τον αστικό πολιτικό κόσμο προκαλώντας σεισμό στο πολιτικό σύστημα.

«Αγκάθι» η Θεσσαλονίκη

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στη συγκυβέρνηση όσον αφορά το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι η ΝΔ είναι σε πολύ δύσκολη θέση την ώρα που φαίνεται να ενισχύεται το ενδεχόμενο να διεκδικήσει σοβαρότατα τη Θεσσαλονίκη υποψήφιος της Χρυσής Αυγής.

Στην ΝΔ λένε ότι στελέχη του εθνικιστικού κόμματος έχουν βολιδοσκοπήσει γνωστό και δημοφιλή γιατρό της συμπρωτεύουσας που είχε στενές σχέσεις με το περιβάλλον του Π. Ψωμιάδη. Ήταν στέλεχος της ΝΔ που μετακόμισε στη συνέχεια στο ΛΑΟΣ και σήμερα διατυπώνει φιλοβασιλικές κορώνες συγκεντρώνοντας γύρω του πρόσωπα με πλούσια δράση στις παραθρησκευτικές οργανώσεις.

Το θέμα είναι τόσο σοβαρό ώστε σε συνδυασμό με τη χαμηλότατη δημοτικότητα που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή ο Γ. Μπουτάρης, σημειώνονται ενδιαφέρουσες ζυμώσεις στη συμπρωτεύουσα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, ο υποψήφιος των Οικολόγων συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νομαρχιακής της ΝΔ κ. Μηνά Σαμαρτζίδη για να ανταλλάξουν ιδέες περί του θέματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μάτης πρότεινε της συγκρότηση ενιαίου ψηφοδελτίου από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Οικολόγους. Στη Συγγρού ωστόσο φαίνεται πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική στόχευση ακόμα, αφού ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γκιουλέκας εξέφρασε την πρόθεση να διεκδικήσει τη Θεσσαλονίκη, αν φυσικά το επιθυμεί ο κ. Σαμαράς.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο υποστηρίζουν, ότι καλό θα ήταν να τοποθετηθεί υποψήφιος ο ΓΓ Δημοσίων Έργων και στενός συνεργάτης του κ. Κωστή Χατζηδάκη, κ. Στράτος Σιμόπουλος.
Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Σιμόπουλος δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ένα πρόσωπο με ισχυρά ερείσματα στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, όσο εκείνος που βολιδοσκοπήθηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Προβληματισμός και για την Αθήνα 

Ανάλογα προβλήματα διαπιστώνονται στη Συγγρού και για την περίπτωση της Αθήνας.
Ως τώρα η ηγεσία της Συγγρού αντιμετώπιζε με ενδιαφέρον το ενδεχόμενο μπρα ντε φερ ανάμεσα στον Γ. Καμίνη και τον Ηλ. Κασιδιάρη.

Εντούτοις τώρα εξετάζονται ακόμα 3 ονόματα:

Το πρώτο αφορά στον κ. Γιάννη Σγουρό, σε σύμπραξη με ΠΑΣΟΚ και πιθανόν με ΔΗΜΑΡ.
Τα άλλα δύο ονόματα είναι αυτά του Ανδρέα Ψυχάρη, αλλά και του Θανάση Πλεύρη, τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προτείνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης, ως τον ιδανικότερο αντίπαλο του Ηλ. Κασιδιάρη, σε μια εκλογική αναμέτρηση για γερά νεύρα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ακόμα δυνατός παίχτης, ετοιμάζεται για δυναμική κάθοδο στην Περιφέρεια Αττικής ως ανεξάρτητος, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών τόσο με στελέχη του ευρύτερου κεντροδεξιού τόξου όσο και με δυσαρεστημένους των δυο μεγάλων κομμάτων.

Όπως διαφαίνεται, στόχος του κ. Νικολόπουλου είναι να επαναλάβει το κατόρθωμα των Καρατζαφέρη και Δημαρά σε αντίστοιχες περασμένες εκλογικές αναμετρήσεις και να αποτελέσει τον σταθμιστικό παράγοντα που θα καθορίσει το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής… που σημειωτέον συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές! (αποφασίστηκε οι Ευρωεκλογές να διεξαχθούν τη δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών-Περιφερειακών Εκλογών).

Άνθρωπος του στενού περιβάλλοντός του μας είπε ότι η πρωτοβουλία του Νίκου Νικολόπουλου θα απευθύνεται αρχικά στους δυσαρεστημένους της ΝΔ, ως επιλογή έναντι στη Χρυσή Αυγή, αλλά και στους απογοητευμένους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν έχουν τρόπο πολιτικής έκφρασης με τις δεδομένες υποψηφιότητες που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα.



Πηγή

1 σχόλιο :

Blogger Template by Clairvo