Ο Νέος διωγμός: 500.000 Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει τη Συρία!

Οι Χριστιανοί αποτελούν το 10% των 22 εκατομμυρίων κατοίκων της Συρίας

Γράφει ο Μανώλης Κείος
agioritikovima.gr

"Οι Χριστιανοί έχουν στοχοποιηθεί και από τις δύο πλευρές" είπε ο Επίσκοπος Emanuel Aydin της Συρορθόδοξης Εκκλησίας, εννοώντας από τη μία τα κυβερνητικά στατεύματα κι από την άλλη τους αντάρτες. Πάντα υπήρχε ένταση μεταξύ Αλεβιτών, Σιιτών και Σουνιτών και στη μέση ήταν οι Χριστιανοί" επισήμανε και συμπλήρωσε πως ο Μπαράς Άσαντ ανήκει στη μειονότητα των Αλεβιτών. 

Ο Επίσκοπος Aydin, ο οποίος έχει έδρα στη Βιέννη, ήταν στις ΗΠΑ τον Ιούλιο για να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη για το Ινστιτούτο του για την Ειρήνη στην Ανατολή, το οποίο βοηθά στην επανεγκατάσταση των προσφύγων.

Ο Επίσκοπος Aydin βρέθηκε και στο New Jersey, όπου εδρεύουν τουλάχιστον πέντε συρο- ορθόδοξες εκκλησίες και μίλησε μέσω διερμηνέα. Έχει υπολογιστεί ότι περίπου 500.000 Συριοι Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει τον πόλεμο με κατεύθυνση το Λίβανο, την Ανατολική Ευρώπη και τη Σκανδιναβία.

Ο επίσκοπος είπε ότι περίπου 300 χριστιανοί έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε το Μάρτιο του 2011. Είπε ότι είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ακριβώς πόσοι, αλλά πρόσθεσε ότι πολλοί έχουν βρεθεί σε καταστάσεις διασταυρούμενων πυρών ή ζουν σε κτίρια που βομβαρδίστηκαν από την κυβέρνηση ή τους αντάρτες.

Έκανε αναφορά και στους απαχθέντες Μητροπολίτες λέγοντας : "Πριν από δύο μήνες, ένας Σύρο-Ορθόδοξος και ένας Έλληνας ορθόδοξος επίσκοπος απήχθησαν. Το ινστιτούτο προσπαθεί να συγκεντρώσει τα χρήματα για να πληρώσει οποιαδήποτε λύτρα".



Πηγή

0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo