ΕΠΕΙΓΟΝ! Επιβάλλουν εξοντωτική φορολογία στους ανέργους! Τι να κάνουμε με δεμένα χέρια!

Ο νέος φορολογικός κώδικας που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ψηφίζεται αύριο, Δευτέρα 8 Ιουλίου, προβλέπει ανατριχιαστικούς φόρους για τους ανέργους που υπολογίζονται στη βάση τεκμαρτών εισοδημάτων.


Αναρτά η Χρυσαλία
Από τον φίλο Μηνά Γρ.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι από τη στιγμή που σταματάς να παίρνεις επίδομα ανεργίας, φορολογείσαι μέσα από τα τεκμήρια "ύπαρξης" 3.000 ευρώ για τους ανύπαντρους, 2.500 ευρώ για τους παντρεμένους, και κάποιων ακόμη χιλιάδων ευρώ που υπολογίζονται με βάση τα τετραγωνικά του σπιτιού που μένεις και του αυτοκινήτου σου αν έχεις. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο φόρος θα υπολογιστεί, λένε, επί της διαφοράς μεταξύ τεκμαρτών και δηλωμένων εισοδημάτων, με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή 26% από το πρώτο ευρώ, συν προκαταβολή 55% για το επόμενο έτος.

Να δώσουμε ένα παράδειγμα για να γίνει αυτό πιο κατανοητό. Έστω ένας ανύπαντρος άνεργος χωρίς κανένα έσοδο που έχει αυτοκίνητο 1.000 κ.ε. έως 5 ετών και δηλώνει φιλοξενούμενος στο σπίτι των γονέων του (διότι μόνο αν δηλώσεις φιλοξενούμενος των γονέων σου δεν έχεις και τεκμήριο σπιτιού). Σύμφωνα με το νέο φορολογικό κώδικα, ο άνθρωπος αυτός θα φορολογηθεί για τεκμαρτό εισόδημα 7.000 ευρώ (4.000 ευρώ για το αυτοκίνητο και 3.000 ευρώ η ελάχιστη δαπάνη διαβίωσης). Ο φόρος που θα του ζητήσουν λοιπόν θα φτάνει τα 1.820 ευρώ (7.000 Χ 26%). Επιπλέον θα του επιβάλλουν και προκαταβολή φόρου για την επομενη χρονια 55% που στο συγκεκριμένο παράδειγμα ανέρχεται σε 1.001 ευρώ (1.820 Χ 55%). Δηλαδή ένας άνεργος με μηδενικό εισόδημα που ζει με τους γονείς του κι έχει ένα αυτοκίνητο πενταετίας επιβαρύνεται με φόρο 2.821 ευρώ! 

Συγνώμη, πού θα τα βρούμε;

Τι μπορούμε να κάνουμε για να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας; Προς το παρόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μπούμε επειγόντως στην ιστοσελίδα του ΥΠΟΙΚ, όπου υπάρχει διαβούλευση ανοικτή ως τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 8:00 π.μ. και να διαμαρτυρηθούμε. Να περιγράψουμε την κατάσταση μας ο καθένας και να πούμε πως δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν φτάνει που ξαφνικά βρεθήκαμε χωρίς δουλειά, εισοδήματα, με διαλυμένες ζωές, όνειρα και με μια απίστευτη αγωνία επιβίωσης, μας κυνηγάνε κι από πάνω να τους πληρώσουμε και μας απειλούν με
κατάσχεση για το μόνο μας σπίτι. Και να πούμε σε όσους ανέργους γνωρίζουμε να κάνουν το ίδιο.

Τα σχετικά links είναι:
Άρθρο 30: Εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού της ελάχιστης φορολογίας
http://www.opengov.gr/minfin/?p=3560 
Άρθρο 31: Αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες
http://www.opengov.gr/minfin/?p=3559 
Άρθρο 34: Διαφορά εισοδήματος και υπολογισμός του φόρου αυτής
http://www.opengov.gr/minfin/?p=3556

Το γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι αρκετό αλλά πρέπει ν' αρχίσουμε να κινητοποιούμαστε τουλάχιστον από τα στοιχειώδη! ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ! Όσοι συμμετάσχετε σε αυτή ή σε άλλη ανοιχτή διαβούλευση ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ, κρατείστε αντίγραφο της συμμετοχής σας και του τι γράψατε. Οι πολιτικοί το κάνουν! Έχουν διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή screenshots από τις δηλώσεις τους σε όλων των ειδών τα δίκτυα!  

Κάντε το κι εσείς!


Blogger Template by Clairvo