«Η εξομολόγηση ενός προσκυνημένου»! Η συνέντευξη Μανιτάκη στο Spiegel

«Η εξομολόγηση ενός προσκυνημένου» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος τη συνέντευξης που έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αλλά τιτλοφορείται «Όλη η δύναμη στους πιστωτές».

«Είχα τρομερές εμπειρίες κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τις οποίες θα θυμάμαι για πάντα. Χρειάστηκε να μάθω να κατανοώ ότι πρέπει να διαπραγματεύομαι ως εκπρόσωπος μιας χρεοκοπημένης χώρας και να κάθομαι απέναντι στους πιστωτές, οι οποίοι έχουν όλη τη δύναμη» δηλώνει ο υπουργός και βέβαι είναι συγκλοονιστικό απλά και να το λέει ένας υπουργός ελληνικής κυβέρνησης. Τι διαφορά έχει άραγε ο Μανιτάκης από έναν ομόλογό του της περιόδου 1941-1944;

«Θέλω να δώσω και πάλι στη χώρα μου τιμή και αξιοπρέπεια, θέλω τα εγγόνια μου να μπορούν να πουν και πάλι ότι υπάρχουν για αυτά όνειρα και αξίες» δηλώνει ο κ. Μανιτάκη στο περιοδικό, ομολογώντας ότι μόνο τα εγγόνια του μπορεί να ξαναδούν φως σε αυτή την χώρα!

Ο συντάκτης του περιοδικού επισημαίνει ότι μέχρι να γίνει αυτό, ο υπουργός «θα πρέπει να ξεφορτωθεί αρκετές χιλιάδες υπαλλήλους, όπως δασκάλους σε μικρά νησιά σαν την Αστυπάλαια και το Καστελόριζο, όπου υπάρχουν ήδη 15 εκπαιδευτικοί για 18 παιδιά».

'Ετσι μπράβο! Για να αφήσουμε αυτά τα νησιά έρμαιο της Τουρκίας προφανώς...

«Ο ελληνικός λαός είναι υπεύθυνος για το πεπρωμένο του και πρέπει να κατανοήσει ότι μόνο ο ίδιος μπορεί να επανορθώσει» τονίζει ο κ. Μανιτάκης, για να διευκρινίσει ο δημοσιογράφος ότι το να απολύσει μαζικά κόσμο είναι κάτι που χωρίς αμφιβολία τρομάζει ακόμη και τον ίδιο τον υπουργό.

«Είχα τρομερές εμπειρίες κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τις οποίες θα θυμάμαι για πάντα. Χρειάστηκε να μάθω να κατανοώ ότι πρέπει να διαπραγματεύομαι ως εκπρόσωπος μιας χρεοκοπημένης χώρας και να κάθομαι απέναντι στους πιστωτές, οι οποίοι έχουν όλη τη δύναμη» δηλώνει ο κ. Μανιτάκης και τονίζει ότι «οι Έλληνες πρέπει να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, οι ταπεινώσεις πρέπει να έχουν ένα τέλος».


0 σχόλια :

Blogger Template by Clairvo